Četvrtak, 25. travnja 2024.

UZOR IDE DALJE Dječje priručnike dobili vrtićarci u Novom Virju

Udruga za održivi razvoj (UZOR) Hrvatske posjetila je još jedan vrtić u Podravini. Naime, djeca iz Dječjeg vrtića „Bregunica“ u Novom Virju dobila su priručnike o prepoznavanju i razvrstavanju otpada koja ova Udruga dijeli mališanima predškolske i niže osnovnoškolske dobi.

Tridesetoro djece tako je dobilo Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, a uručila im ih je voditeljica programa UZOR-a Hrvatske Sonja Hlebar.

Vodstvo Piškornice d.o.o. prepoznalo je ovo originalno rješenje iz civilnog sektora pa je spomenuta primopredaja ostvarena uz njihovu podršku.

Naime, Piškornica je donijela odluku o nastavku provođenja edukacije djece predškolske dobi o prepoznavanju i razvrstavanju otpada u dječjim vrtićima s područja jedinica lokalne samouprave s kojima posluje.

UZOR-ova je pak misija da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak priručnika.

– Veliko je zadovoljstvo što smo danas ponovno svjedočili da je i u Hrvatskoj moguće povezati društvene interese civilnog, poslovnog i javnog sektora oko dobrog cilja kakav je odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj – poručuju iz UZOR-a.

Ustupio UZOR.
zatvori