Četvrtak, 28. ožujka 2024.

‘Fortunat Pintarić’ u novu školsku godinu kreće s vrijednim novim instrumentima

Umjetnička škola Fortunat Pintarić uložila je 60 tisuća kuna u nove instrumente.

Opus instrumenata upotpunili su s dva nova saksofona i harmonikom, Odjel flaute dobio je četiri nova instrumenta, a Puhački odjel dobio je i novi klarinet. Kupljen je i jedan pijanino, a obnovljen je i Odjel tamburaša s dvije nove bisernice i dva brača.

— Imamo tu tendenciju da svake godine, prema potrebama punimo fundus instrumenata jer jednostavno neki instrumenti, pogotovo u tamburaškom odjelu, su već godinama s nama. Ja sam u školi 25 godina, a neki instrumenti se u tom razdoblju nisu obnavljali — rekla je Dravi.info ravnateljica “Fortunata Pintarića” Ariana Šandl.

Ravnateljica Umjetničke škole pohvalila se da je ove godine upisano 30 prvašića i 17 novih plesačica, a broj učenika iz godine u godinu raste. Trenutno ih je, kaže Šandl, sa svim područnim uredima 305 i prostori s kojima sada raspolažu ne zadovoljavaju njihove potrebe.

— Svima nam je želja nadogradnja sadašnjeg prostora Umjetničke škole gdje bi se otvorila i nova dvorana za ples. A gornji kat kad bi bile još barem četiri učionice. Mislim da bi time trajnije riješili problem koji imamo.

Svako ulaganje u Umjetničku školu više je nego opravdano, što pokazuju rezultati koje učenici postižu na domaćin i inozemnim natjecanjima, poručuje ravnateljica Šandl.

zatvori