Četvrtak, 25. travnja 2024.

POČINJE TJEDAN MOBILNOSTI Koprivničanci svih uzrasta promicat će zdrav život i zaštitu okoliša

Koprivnica će se i ove godine brojnim aktivnostima uključiti u Europski tjedan mobilnosti.

Riječ je o manifestaciji koju organizira Europska unija s ciljem poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša. Koprivnica u tome sudjeluje od samih početaka, tj. od 2002. godine, a ove će godine promicati održivo kretanje zajedno s više od dvije tisuće europskih gradova.

Europski tjedan mobilnosti svake se godine održava od 16. do 22. rujna, a u Koprivnici će biti obilježen brojnim aktivnostima kojima će se građane nastojati potaknuti da, primjerice, sportskim aktivnostima, vožnjom bicikla ili šetnjom doprinose čistoći zraka i očuvanju okoliša.

Glavna tema ovogodišnjeg ETM-a je Čista, zajednička i inteligentna mobilnost, a u aktivnosti će se uključiti koprivnički vrtići i škole, udruge, sportski klubovi i poduzeća.

Aktivnosti počinju u subotu, 16. rujna, a završit će Danom bez automobila u petak, 22. rujna. Gradonačelnik Mišel Jakšić u subotu u 10 sati potpisat će Povelju Europskog tjedna mobilnosti, a od 9 do 12 sati na Gradskoj tržnici bit će organiziran Sajam zdrave prehrane.

>> Program aktivnosti povodom Europskog tjedna mobilnosti 2017. (PDF)

zatvori