Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Upoznajte entuzijastične plesačice koje se kriju iza imena Sweet Beat

Koprivnička je publika ovoga ljeta mogla uživati u nastupima i radionicama Plesne skupine Sweet beat. Strastvene ljubiteljice plesa osnovale su ju prije malo više od godinu dana, a želja im je podići plesnu umjetnost u našem gradu na novu razinu.

Ovu mladu plesnu skupinu čine dugogodišnje plesačice, zaljubljenice u suvremeni ples, show dance i cheerleading. Iako su oformljene u svibnju prošle godine, već se mogu pohvaliti sudjelovanjem na natjecanjima.

Predstavile su se na zagrebačkim plesnim susretima TREPS na Trešnjevki, a upravo se pripremaju za finale plesnog natjecanja kategorije show dance na natjecanju Dancing stars u Zagrebu.

Koprivnička ih je publika, prije nastupa u sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom, mogla vidjeti za vrijeme proslave Praznika rada kada su svojim nastupom obilježile Svjetski dan plesa. Uz to, zaplesale su i u sklopu koprivničkog Street art festivala.

No, osim što se pripremaju za natjecanje, trenutno im je glavna misija okupiti što veći broj novih članica i članova.

Izvor: Petra Šimunić (Facebook)

— Želja nam je uključiti djecu i mlade u rad naše udruge održavanjem redovnih treninga i promocijom plesne umjetnosti kroz razne radionice i plesne edukacije — rekla nam je Petra Šimunić, osnivačica Plesne skupine Sweet beat. Uz nju tu su i Doria ČavljakLorena Prlog, Maja Loborec, Lana Novoselnik, Sandra Toth i Gabrijela Horvat.

Tako će upis novih članica i članova vršiti tijekom ovog mjeseca kada će i održavati radionice na Bašći. Prva je na rasporedu 7. rujna.

— Četvrtkom od 18 do 19:30 sati vodit ćemo besplatne plesne radionice za sve uzraste, nema dobne granice, kako bismo sve upoznali s našim radom i svim plesnim izričajima koje prakticiramo. Radit ćemo radionice pravilnog razgibavanja i istezanja, osnove baleta, osnove cheerleadinga i akrobatskih pokreta te show dance koreografije. Na radionicama ćemo upisivati i nove članove.

Nakon toga, od listopada, kreću redovne probe dva puta tjedno pa će tako Koprivničanke i Koprivničanci imati priliku iskusiti sve blagodati plesa.

zatvori