Četvrtak, 25. travnja 2024.

Peterančani predstavljali našu županiju na velikim Vinkovačkim jesenima

Na najvećoj i najvažnijoj smotri izvornog folklora u Hrvatskoj, Vinkovačkim jesenima, kao predstavnik Koprivničko-križevačke županije nastupio je KUD “Fran Galović” iz Peteranca.

Manifestacija je to koja se održava već 52 godine i okuplja brojne sudionike, a traje dva tjedna. U to se vrijeme održavaju razna gospodarska događanja i velik broj koncerata poznatih pjevača, grupa i sastava, no naglasak je na folkloru.

Tako je u Vinkovcima održana županijska smotra folklora slavonskih folklornih društava, dječja međužupanijska smotra folklora, ali i središnji događaj – državna smotra izvornog folklora na kojoj su upravo Peterančani imali zapažen nastup.

Članovi KUD-a “Fran Galović” Peteranec sudjelovali su i u svečanom mimohodu zajedno sa 78 folklornih društava iz cijele Hrvatske i dijaspore, 30 zaprega i još toliko konjanika te mažoretkinjama, limenom glazbom, povijesnim postrojbama i udrugama.

Nakon mimohoda u kojem je sudjelovalo oko 4.000 sudionika, Peterančani su plesali šokačko kolo s članovima ostalih društava i udruga na stadionu HNK Cibalia.

Manifestacija je održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je nazočila mimohodu.

zatvori