Četvrtak, 25. travnja 2024.

RADNO U NOVU ŠKOLSKU GODINU Nemčići treniraju na novom igralištu te već pripremaju raznolike programe

Osnovna škola ‘Antun Nemčić Gostovinski’ od ove školske godine na raspolaganju ima novo igralište.

Tako učenici ove koprivničke škole dio svojih nastavnih aktivnosti provode na novom terenu otvorenom ljetos, tek prije dva mjeseca.

— Novo igralište je veliko iznenađenje za naše učenike i sigurna sam da će uživati i provesti tamo mnoge vesele i sretne trenutke. Konačno imamo sve elemente koje jedno školsko igralište mora imati — rekla nam je ravnateljica Osnovne škola “Antun Nemčić Gostovinski” Gordana Gazdić-Buhanec.

Gordana Gazdić-Buhanec. Snimio Marko Posavec.

Igralište je vrlo sofisticirano te traži i sofisticiranu upotrebu, rekla nam je ravnateljica te ujedno uputila apel građanima:

— Mi ćemo napraviti sve od sebe da se naša djeca na igralištu ponašaju kako treba, a ovim putem molim građane da vode računa da se po igralištu ne može voziti biciklima, skateboardima, dječjim kolicima, da se ne mogu bacati otpaci i da se ne može hodati u štiklicama. Dakle to je igralište koje je predviđeno za sport i za sportsku opremu. Željela bih da novo igralište bude radost svih nas Koprivničanaca i da nam dugo ostane u ovakvom stanju.

Ova škola može se pohvaliti i mnogobrojnim aktivnostima koje nastavnici i učenici planiraju već od prvog tjedna. Uskoro će se obilježavati Tjedan svemira u sklopu kojega će se prikazivati već višestruko nagrađivani film školske Filmske i video družine “Mravec” pod nazivom “Proxima b”.

— Skupljamo plodove rada u prošloj godini, a intenzivno se pripremamo i za Tjedan cjeloživotnog učenja te pišemo kurikulum. Kod nas je uvijek vrlo živahno — zaključuje ravnateljica.

zatvori