Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Učenici iz Đelekovca obilježili 130. rođendan Mihovila Pavleka Miškine

Učenici Osnovne škole ‘Mihovil Pavlek Miškina’ iz Đelekovca obilježili su 130. godišnjicu rođenja književnika čije ime nosi njihova škola.

Mihovil Pavlek Miškina, seljak-pisac iz Đelekovca, 24. rujna navršio je 130 godina; rođen je 24.9.1887. Učenici đelekovečke škole koja nosi njegovo ime svoj su nastavni dan posvetili proslavi njegovog rođendana i pokazali da njegovi stihovi, misli i djela nisu zaboravljeni.

Okupljeni ispred biste kod škole, učenici su vođeni knjižničarkom Dijanom Pleadin izveli kratak program u kojem su prisutne upoznali s dijelovima života Mihovila Pavleka Miškine, kao i s njegovim djelima. Nezaobilazni su u izvedbi bili “Crveni makovi”, najpoznatija Miškinina pjesma koja progovara o seljačkom životu s tematikom koja je aktualna i danas. Učenici su ovu pjesmu čitali i na engleskom i njemačkom jeziku, a na kraju programa su je i otpjevali.

Satovi hrvatskog jezika u dva će dana biti posvećeni Miškini, a panoi u hodnicima škole ukrašeni su likovnim i literarnim radovima učenika na temu Miškine i crvenih makova.

Dio je ovo cjelogodišnjeg školskog projekta “Rođendanska godina uz Miškinu” tijekom kojeg će učenici sudjelovati u tematskim aktivnostima uz knjižničarku, svoje učitelje i goste.

zatvori