Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Koprivničke kuglačice – obrtnice osvojile su treće mjesto u Hrvatskoj

Kuglačice Udruženja obrtnika Koprivnica osvojile su treće mjesto na 62. Prvenstvu obrtničkih klubova što je održano u Malom Lošinju. Srušile su 562 čunja po takozvanom ‘narodnom načinu’ što podrazumijeva samo čišćenje.

U konkurenciji parova koprivničke kuglačice osvojile su peto, a u pojedinačnoj konkurenciji šesto mjesto.

Kako nam je rekla koprivnička frizerka Tanja Balog, ovo je koprivničkim kuglačicama treći nastup na državnom prvenstvu. Prvi su puta bile pozvane prije tri godine kad su nastupile kao gošće. Potom su se pridružile Kuglačkom klubu Koprivnica, inače drugoligašu, s kojim redovno treniraju i tako sudjeluju u prvenstvu obrtničkih klubova.

U ekipi koprivničkih kuglačica obrtnica uglavnom su frizerke. Uz Tanju Balog i njenu kćer Mariju, tu je još Sandra Pehnec, Mirjana Gabaj i Silvija Vadla te Ljubica Dorić i građevinarka Marija Vrabelj Capek i njena kćer Mia.

Osim trećeg mjesta u ekipnom poretku, u Koprivnicu je stigla i nagrada za najmlađu sudionicu. Dobila ju je 18-godišnja Tanjina kćer Marija Balog.

Iz koprivničkog Udruženja obrtnika podsjećaju da je obrtnička kuglačka liga nekad bila iznimno jaka. Održava se još od 1956. godine, a koprivnički kuglači bili su ekipni pobjednici 1994. godine.

Iduće godine sudjelovat će na prvenstvu što će biti održano u obližnjem Čakovcu. Nastup na kuglačkim obrtničkim prvenstvima sufinancira Udruženje obrtnika.

zatvori