Subota, 20. travnja 2024.

Koprivničke vode potpisale vrijedan ugovor kojim će cijela Reka dobiti vodoopskrbnu mrežu

Koprivničke vode i dalje nastavljaju dobru praksu apliciranja sredstava iz EU fondova, a ovog puta radi se o Europskom poljoprivrednom fondu za ruralni razvoj putem kojeg se koriste financijska sredstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Dana 5. rujna 2017. godine u Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, svečano je potpisan Ugovor o financiranju za ulaganje u građenje javnog sustava vodoopskrbe kojim je Koprivničkim vodama bespovratno dodijeljena potpora u iznosu od 800.000 kuna.

Potpora se temelji na prijavi na Natječaj za provedbu Mjere 07, operacije 7.2.1. “Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda”, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Stručni tim Koprivničkih voda u listopadu 2016. godine podnio je zahtjev za potporu projekta “Izgradnja vodoopskrbne mreže spoja naselja Reka i Starigrad i produženje mreže u dijelu naselja Reka”.

Navedeni projekt obuhvaća izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda na području naselja Reka u dijelu gdje nije u potpunosti izgrađena vodoopskrbna mreža i spajanje naselja Reka na postojeću vodoopskrbnu mrežu iz smjera naselja Starigrad, čime se omogućava dostupnost javne vodoopskrbne mreže cjelokupnom stanovništvu naselja Reka unutar građevinske zone, te se na taj način postiže 100% pokrivenost vodoopskrbnom mrežom. Izgradnja vodoopskrbne mreže omogućit će uređenje spojne prometnice između naselja Starigrad i Reka kao nastavno planirane investicije Grada Koprivnice.

Agencija je odobrila ukupno 74 projekta na području RH među kojima i projekt Koprivničkih voda, čime su Koprivničke vode jedine na području naše županije ostvarile mogućnost korištenja potpore.

“Ovo nam je dodatni poticaj da nastavimo i nadalje raditi na izgradnji modernog vodoopskrbnog sustava i podizanju dodatne sigurnosti javne vodoopskrbe, a što će se pozitivno reflektirati na kvalitetu života naših korisnika i sugrađana”, poručuju iz Koprivničkih voda.

zatvori