Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnica ovog vikenda postaje središte folklornog izričaja

Koprivnica i dvorana Domoljub ovoga će vikenda biti u znaku folklornog stvaralaštva.

Prva je večeras na rasporedu 19. po redu Županijska smotra koreografiranog folklora.

Uz domaćina smotre, Folklorni ansambl Koprivnica, nastupit će još KUD Delovi, KUD “Rudar” iz Glogovca i đurđevački KUD “Petar Preradović”.

Njihove će nastupe ocjenjivati koreograf Stjepan Perko, tamburaški voditelj Petar Varga i etnologinja Vesna Peršić Kovač.

Pokrovitelj manifestacije je Koprivničko-križevačka županija, a organizator županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga. Manifestaciji još podršku pružaju Grad Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica. Početak smotre najavljen je za večeras u 19 sati.

A mladi folkloraši iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske predstavit će u subotu i nedjelju kulturnu baštinu svog kraja.

Međunarodne susrete dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” već devetu godinu za redom organizira Folklorni ansambl Koprivnica.

Nastupit će Dječja folklorna grupa “Mákvirág” iz Mađarske, Kulturno društvo “Prežihovci” iz Slovenije, a iz naše zemlje Folklorno društvo “Umag”, HKUD “Mošćenica”, KUD “Golubovec” i domaćini Folklorni ansambl “Koprivnica”.

Pjesma, ples i dječje veselje s pozornice Domoljuba počinje sutra u 19 sati, dok je u nedjelju u prostorijama Folklornog ansambla Koprivnica od 11 sati na rasporedu Dječja plesna radionica.

zatvori