Petak, 29. ožujka 2024.

USUSRET IZMJENAMA ZAKONA O KOMUNALNOM GOSPODARSTVU Jakšić: Građani će i dalje imati najkvalitetnije i najpovoljnije usluge

U koprivničkoj Gradskoj upravi pomno prate odluke Vlade na temelju kojih će uslijediti restrukturiranje Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac.

Rezime je to odgovora kojega nam je na pitanje što se planira s Komunalcem dao gradonačelnik Mišel Jakšić:

— Ono što moram reći oko Komunalca jest da Vlada Republike Hrvatske priprema izmjene Zakona o komunalnom gospodarstvu. Bit će točno razgraničeno što se od djelatnosti priznaje, a što ne pod komunalne djelatnosti. Morat će doći do određenih preustroja i preinaka u poslovanju Komunalca. No, za same građane i radnike Komunalca ne očekujemo nikakve promjene. Naš je jedini cilj i po novom nametnutom zakonskom okviru i dalje imati najkvalitetnije i najpovoljnije moguće usluge za naše građane.

Bude li točno definirano što spada u komunalne djelatnosti, moglo bi se dogoditi da se po sili zakona iz sastava Komunalca izdvoje Dom mladih, Trgovački centar Pevec, sportski objekti… Tako će Gradska uprava morati osmisliti novi način za upravljanje tim objektima.

Očekuje se da bi novi zakon trebao biti u primjeni od 1. siječnja iduće godine.

zatvori