Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Gradska uprava iznenađena prijavljenom količinom azbesta u Koprivnici

Koprivničku gradsku upravu iznenadio je odaziv građana na javni poziv kojemu su se dužni odazvati svi oni koji posjeduju azbest.

Rekla je to Dravi.info Jasna Markušić, pomoćnica gradske pročelnice za financije, poticanje poduzetništva i komunalno gospodarstvo u koprivničkoj Gradskoj upravi.

— Na naš javni poziv u nešto više od mjesec dana prijavilo se 59 građana koji u svom posjedu imaju azbestni otpad. Najviše se radi o pokrovu od valovitih azbestnih ploča. Nešto manje ima i stupova od azbesta, ali građani najviše prijavljuju pokrov.

Da se radi o velikoj količini otpada govori podatak da 60-ak građana ima otprilike šest tisuća kvadrata azbesta. No, pitanje je što će Gradska uprava napraviti nakon što prikupi podatke o azbestnom otpadu na koprivničkom području.

— Dužni smo te podatke dostaviti Fondu za zaštitu okoliša. Fond onda te podatke koristi, barem prema Pravilniku o građevinskom otpadu, radi planiranja sustava gospodarenja građevinskim otpadom odnosno otpadom koji sadrži azbest — govori Jasna Markušić.

Poziv je otvoren do kraja rujna, a podaci se mogu dostaviti pismeno na adresu: Grad Koprivnica, Zrinski trg 1, Koprivnica ili na e-mail adresu [email protected].

zatvori