Srijeda, 24. travnja 2024.

IMAMO FINALISTE Ovo su autori koji će se ove godine natjecati za književnog Galovića

Poznato je koji će se autori natjecati za ovogodišnju Književnu nagradu ‘Fran Galović’.

Povjerenstvo za dodjelu nagrade najboljoj knjizi na temu zavičaja i/ili identiteta objavljenu između lipnja 2016. i lipnja 2017. među 52 knjige pristigle na natječaj odabralo je deset finalista.

To su najnovija knjiga đakovačkog književnika Mirka Ćurića “Smrt Pétera Esterházya”, roman Mihaele Gašpar “O čajnicima i ženama”, “Primavera” Ivice Ivaniševića, kratki roman “Sjećanje šume” Damira Karakaša, roman “Smiješak Padra Pija” Dražena Katunarića te roman Kristiana Novaka “Ciganin, ali najljepši”.

Nadalje, za Nagradu Fran Galović natjecat će se i Denis Peričić sa svojom kajkavskom prozom “Techno gost”, Bekim Sejranović s “Dnevnikom jednog nomada”, Tomislav Šovagović sa svojim kratkim pričama “Ispod stakla” i Goran Tribuson sa svojim posljednjim djelom “Vrijeme ljubavi”.

U odabiru pobjednika, kao i prošle godine, pomoći će sami čitatelji. Naime, u narodnim knjižnicama u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Virju od 15. rujna do 15. listopada čitatelji će moći glasovati za svojeg favorita, a svi glasači ulaze i u nagradnu igru u kojoj mogu osvojiti pakete knjiga koje se natječu za ovogodišnju nagradu.

Kako pojašnjavaju iz Organizacijskog odbora Galovićeve jeseni, autor koji dobije najviše glasova čitatelja dobiva jedan glas u konačnom glasovanju za dobitnika nagrade, u kojem sudjeluju i tri člana povjerenstva, koji svaki imaju po jedan glas. Članovi povjerenstva su dr. sc. Mario Kolar (predsjednik), dr. sc. Željka Lovrenčić i dr. sc. Matija Ivačić.

Dobitnik Nagrade Fran Galović 2017. bit će proglašen na zatvaranju 24. Galovićeve jeseni 28. listopada 2017. u Koprivnici.

zatvori