Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Vozni park Doma zdravlja obnovljen s deset novih Pandi

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije ima deset novih automobila.

Riječ o Fiat Pandama ukupne vrijednosti oko 800.000 kuna, namijenjenima za potrebe kućnih posjeta u ambulantama opće medicine. Ravnateljica Doma zdravlja dr. Marija Krajina rekla je da se ovim automobilima posebno vesele, jer su dosad prioritet u nabavci imala sanitetska vozila, te oprema i uređenje prostora:

— Stara su vozila doista dotrajala i stara. Najstarije vozilo datira iz 1996. godine, a najmlađe je nabavljeno 2004. godine. Ta vozila za kućne posjete nemaju neku značajniju kilometražu jer su obavljala kraće relacije, ali su se vrlo često kvarila, popravljala, a ponekad u zimskim uvjetima su i ostajala na cesti. Tako je zaista došlo vrijeme da se i taj dio voznog parka zanovi.

Ključeve novih vozila u dvorištu Doma zdravlja u Koprivnici ravnateljici je simbolično predao župan Darko Koren. U ime osnivača podsjetio je da Županija, osim u obrazovanje, dosta ulaže i u zdravstveni sustav. A nabavka ovih vozila doprinijet će, kaže, primarnoj zdravstvenoj zaštiti:

— Patronaža je jedna zdravstvena usluga koja se možda, rekao bih, najviše primijeti. Kad vam netko dođe pružiti takvu vrstu usluge u kuću, pogotovo populaciji koja potrebuje takvu uslugu, onda je to najviše što mu u tom trenutku možete dati. Da bi to sve skupa mogli ostvariti, morate imati opremu, a vozila su u tom segmentu primarno, osnovno sredstvo. I doista ne treba spominjati koliko je značajno da se taj vozni park sad u jednom mahu zanovio tako što je deset vozila zamijenjeno novima koja će omogućiti ljudima koji taj posao rade da to doista čine na adekvatan način i da pri tom budu zadovoljni i sigurni.

Sve ambulante opće medicine, što djeluju u sklopu županijskog Doma zdravlja, imaju automobile kojima liječnik i sestra odlaze u kućne posjete. Nakon ovih deset, uskoro će uslijediti nabavka još tri automobila, pa će taj dio voznog parka tako biti u potpunosti zanovljen.

zatvori