Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Slaven Belupo remijem protiv Újpesta obilježio proslavu 110. rođendana i 20 godina Prve lige

Nogometaši Slaven Belupa odigrali su prijateljsku utakmicu protiv mađarskog prvoligaša Újpesta u sklopu proslave 110 godina kluba i 20 godina igranja Prve lige. Utakmica bez previše prilika završila je rezultatom 0:0, a valja istaknuti da je danas na koprivničkom Gradskom stadionu igralo čak deset igrača iz Škole nogometa našeg grada.

Utakmica je počela malom svečanošću kada je Mario Kustić, član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, uručio prigodni poklon predsjedniku Slaven Belupa Hrvoju Kolariću.

Što se tiče same utakmice, trener Željko Kopić nije mogao računati na Katića koji je u mladoj reprezentaciji te na ozlijeđene Ivanovskog, Trebotića, Vidovića, Bouadlu, Jovičića i Blaževića. Tako su svoje mjesto u prvom sastavu pronašli Šarlija na poziciji stopera, Arap i Bistrović u veznom redu, Rebernik na beku te Kendeš i Bogojević na krilima.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu utakmicu u kojoj je Slaven imao blagu terensku inicijativu iz čega su proizašle dvije prilike. Prva je bila neprecizan udarac Bistrovića s 15 metara, a najbolju priliku u prvom dijelu imao je Bogojević u 40. minuti kada se izborio za udarac na 15 metara, snažno pucao, ali je golman gostiju dobro reagirao i obranio udarac.

Nastavak utakmice nije nam donio ništa novog, a ritam je razbijao veliki broj izmjena. Valja istaknuti priliku Bogojevića koji se s lijeve strane, na asistenciju Arapa, sjurio prema golu Mađara, lažnjakom vagnuo svog čuvara, ali na kraju pucao pored gola gostujućeg vratara.

Valja istaknuti činjenicu da je čak deset igrača iz Škole nogometa Slaven Belupa danas nastupilo u dresu svog matičnog kluba, što je hvalevrijedno. Tako je ponos Podravine s dvije utakmice obilježio 110. rođendan i 20 godina igranja Prve lige, a nama ne preostaje ništa drugo nego se nadati da nam slijede još bolji dani i godine uz našeg prvoligaša.

SASTAV SLAVEN BELUPA: Marković, Šarlija, Musa, Međimorec, Rebernik, Arap, Bistrović, Vrljičak, Kendeš, Pejić, Bogojević. Klupa: Slukić, Dolček, Goda, Tatar, Mladen, Srbljinović, Hlevnjak, Hajdinjak. Trener: Željko Kopić.

zatvori