Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Rukometašima Koprivnice bronca na osmom memorijalnom turniru Braća Đelekovčan

Rukometaši RK Koprivnice Hangar 18, dječaci rođeni 2000. godine i mlađi, pod vodstvom trenera Branka Krajačića osvojili su brončanu medalju na osmom Memorijalnom turniru braća Đelekovčan.

Nakon pobjede protiv Jeruzalem-Ormoža rezultatom 15:14 te poraza od Karlovca s 19:16 naši mladi rukometaši u borbi za broncu odmjerili su snage s Komlom te su nakon velike borbe slavili rezultatom 15:14.

– Zadovoljni smo s ostvarenim rezultatom jer su Karlovac, koji je u top pet ekipa u Hrvatskoj, i Borac, koji je najbolja ekipa svoje države, objektivno kvalitetniji od nas. Odigrali smo kvalitetan i angažiran turnir, ostvarili dvije pobjede i jedan poraz i možemo biti zadovoljni. Nastavljamo s treninzima, većina ovih momaka će biti važan dio seniorske ekipe i nadam se da svi skupa možemo osvojiti toliko željeno prvo mjesto. Naravno, moramo se sjetiti i onih zbog kojih smo danas bili tu. Braća Đelekovčan bili su veliki ljudi i veliki rukometaši. Ostavili su veliki trag i to na koncu konca pokazujemo tako što im svake godine ovim turnirom odamo počast – rekao nam je trener RK Koprivnice Hangar 18 Branko Krajačić.

Što se tiče ostalih utakmica, turnir je osvojila ekipa Borca iz Banja Luke. Banjalučani su u finalu svladali Karlovac rezultatom 20:16. U utakmici za peto mjesto Jeruzalem-Ormož bio je bolji od Medveščaka s 26:23.

Nakon turnira najboljima je nagrade i pehare podijelila Tara Đelekovčan, kćer Darija Đelekovčana. Igrač turnira, a ujedno i najbolji strijelac, bio je Ivan Rukavina, rukometaš Karlovca, dok je nagradu za najboljeg golmana dobio Marko Ivić iz Rukometnog kluba Borac.

Finale:
Rk Karlovac – Rk Borac 16:20

Utakmica za 3. mjesto: 
Rk Koprivnica-Hangar 18 vs. Rk Komlo 15:14

Utakmica za 5. mjesto:
Rk Jeruzalem-Ormož vs. Rk Medvescak 26:23

Najbolji strijelac / Best scorer – Ivan Rukavina, RK Karlovac, Karlovac
Najbolji golman / Best goalkeeper – Marko Ivić, RK Borac, Banja Luka
Najbolji igrač / Best player – Ivan Rukavina, RK Karlovac, Karlovac

zatvori