Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Puni sunca ulazimo u listopad, ali prvi mraz već je pred vratima

Posljednji dani rujna pokazuju nam onu ljepšu stranu jeseni, odnosno da godišnje doba između ljeta i zime ne mora stalno biti tmurno i kišovito. Noći su hladne, a dani ugodno topli. Evo kako će se vremenska situacija razvijati sljedećih dana.

Pred nama je, čini se, razdoblje razmjerno lijepog vremena koje će tu i tamo prekidati kratkotrajne fronte s kišom. Mnoge od dana koji nam dolaze moći ćemo bez problema nazvati “babljim ljetom” – ne baš sve njih, ali mnoge. No, Sunčeva toplina sve je slabija s neminovnim odlaskom ljeta, a na to će nas podsjećati prvi jutarnji mrazevi.

Vrijeme u nedjelju bit će gotovo istovjetno onome u subotu: puno sunca uz nešto malo bezopasne naoblake i slab jugoistočni vjetar. Temperatura bi ujutro ponegdje u Podravini mogla pasti na svega stupanj-dva iznad nule pa je mjestimice moguć i slab mraz. Već ga je bilo prethodnog jutra u nekim predjelima Zagorja i Međimurja. No, čim Sunce izađe i temperatura će brzo porasti pa ćemo se poslijepodne grijati na ugodnih 17 do 18 stupnjeva.

Ponedjeljak će nam donijeti prve naznake skore promjene vremena. I dalje će biti većinom sunčano, no povjetarac će okrenuti na jug pa prema večeri na jugozapad. Ponovno nam slijedi hladno jutro s minimalnom dnevnom temperaturom od 1 do 3 Celzijeva stupnja, što znači da ponegdje opet može biti mraza, a poslijepodne idemo do 17 ili 18.

Utorak će biti oblačniji. Već u noći ili ujutro zapuhat će umjeren do pojačan jugozapadni vjetar. Zbog tog vjetra i nešto više temperature mraza ne bi trebalo biti. Poslijepodne očekujemo kišu, no temperature neće značajnije pasti.

Od srijede se ponovno vraćamo u “babljeljetni” režim s toplim danima i hladnim noćima. Nova kiša nazire se oko petka ili za vikend, ali u ovom trenutku to je još uvijek predaleko za ozbiljniju prognozu.

U nastavku vam donosimo galeriju fotografija koje smo snimili tijekom današnjeg sunčanog subotnjeg prijepodneva na koprivničkoj “špici” – Zrinskom trgu.

zatvori