Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Folklorni ansambl Koprivnica predstavljat će županiju na Državnoj smotri

U organizaciji Kultuno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a u domaćinstvu Folklornog ansabla Koprivnica, u dvorani Domoljub održana je 19. Županijska smotra koreografiranog folklora.

Na Smotri su nastupila četiri društva: KUD Rudar Glogovac, KUD Petar Preradović Đurđevac, KUD Delovi i Folklorni ansambl Koprivnica.

Po pravilima koreografiranog folklora svako je društvo izvelo dvije koreografije, u jednoj su pjesme i pleslovi Podravine, a u drugoj pjesme i plesovi ostalih krajeva.

Prosudbena komisija izabrana od strane Hrvatskog sabora kulture, u sastavu Stjepan Perko, Petar Varga i Vesna Peršić Kovač odabrali su Folklorni ansambl Koprivnica koji će Koprivničko-križevačku županiju predstavljati na Državnoj smotri folklora u Čakovcu.

Smotru je otvorio i zaželio im uspješne nastupe, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, na ispred Grada Koprivnice prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Pokrovitelj manifestacije bila je Koprivničko-križevačka županija, a podršku su pružili i Grad Koprivnica i Pučko otvoreno učilište Koprivnica.

zatvori