Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Svečano smo se prisjetili preuzimanja koprivničke vojarne i žrtve onih koji su dali svoje živote za Hrvatsku

Svečanim polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i mimohodom obilježena je 26. obljetnica preuzimanja koprivničke vojarne i Dan koprivničkih branitelja.

Danas smo se tako prisjetili dramatičnih događaja prije 26 godina kada su jedinice JNA napustile tadašnju koprivničku vojarnu, ali i svih onih koji su dali svoje živote, svoje zdravlje i sve što su imali za hrvatsku neovisnost.

Obilježavanje je počelo jutros svetom misom u crkvi sv. Nikole, a nastavljeno je polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na koprivničkom groblju te kod Križa života na prostoru bivše vojarne. Potom su pripadnici Hrvatske vojske, policije, članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata u svečanom mimohodu stigli na Zrinski trg. Tamo su, kao i lani, pripadnici Počasno-zaštitne bojne Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske izveli prigodnu ceremoniju.

Vijenci i svijeće položeni su i pred Spomenikom hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu, uz prigodan program.

 

Dan koprivničkih branitelja

Posted by Drava.info on Saturday, September 30, 2017

 

zatvori