Četvrtak, 25. travnja 2024.

ZANIMLJIVI PROGRAMI Od kreativne i digitalne radionice do druženja pod suncobranima

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” ovaj tjedan priprema raznovrsne programe i radionice za sve kategorije svojih korisnika.

Tako je sutra na rasporedu kreativna radionica “Čitajmo prstima” za djecu predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Pod vodstvom odgajateljice Bojane Kežman na radionici će izrađivati taktilnu slikovnicu od raznovrsnih materijala. Program će početi u 10 sati na terasi ispred Knjižnice.

Sva djeca koja žele na zabavan način zaviriti u digitalni svijet, u četvrtak mogu sudjelovati u radionici “Digitalni laboratorij”. Radi se o programu informatičkog i informacijskog opismenjavanja u kojem djeca u dobi od 9 do 14 godina mogu naučiti što su to micro:bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Radionica se ljeti održava svakog četvrtka na Dječjem odjelu s početkom u 13:00 sati.

Koprivnički knjižničari potom nam za petak pripremaju dva programa koja će započeti u isto vrijeme. Zbog sve većeg interesa djece za robotikom, od 10 sati održat će se još jedna ljetna radionica “Robotika u knjižnici”. Voditelj radionice je volonter Matija Kolarić, a polaznici će usvajati programiranje mBot robota i micro:bit računala.

A kako se prikladno ponašati za vrijeme posjete bolesniku u bolnici možete saznati na Četvrtim Zdravstvenim susretima pod suncobranima na temu “Posjete bolesnicima – dobre namjere i skrivene opasnosti”. U suradnji s Općom bolnicom “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica o ovoj će temi govoriti dipl. med. sestra Vesna Sertić.

Na terasi ispred Knjižnice učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica posjetiteljima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase.

zatvori