Petak, 19. travnja 2024.

VELIKI PREOKRET U KUNOVCU Mnogi su predviđali najgore, a Bratstvo dovelo devet novih igrača, od čega šest ‘Zagrepčana’

Mnogi su predviđali najgori scenarij za kunovečko Bratstvo, županijskog nogometnog prvoligaša. Igrači koji su prošle godine vodili glavnu riječ u Kunovcu odlazili su kao na traci, nova lica se nisu pojavljivala, a u kuloarima su se mogle čuti priče o raspadu kluba.

Salajec je otišao u Podravinu, Szabo u Molve, Gačan u bregovsku Mladost, Sirovec u Panoniju, Prvčić u Borac, a igrači iz Zagreba pronašli su novi angažman u drugoligašu Reki. Ipak, kako nam je javljeno iz kluba, ovog tjedna se dogodio veliki preokret.

Ni manje ni više nego devet novih igrača od ovog ljeta će nositi dres Bratstva. Popularno nazvanih ‘Zagrepčana’ došlo je čak šest.

– Svi papiri predani su u Savez te će u idućem glasniku izaći da nam je u klub došlo devet novih igrača. Naravno, ako se otvori prostor da dovedemo još neke, dovest ćemo ih u Kunovec. O raspadanju i gašenju kluba nema govora – rekao nam je trener Bratstva Željko Jug.

Što se tiče zadnje linije, u Bratstvo dolaze Josip Galić iz Ivanje Reke, Valentin Jurić iz Daruvara i Marko Modrić iz Poleta. Na vrata će stati bivši igrač hrvatskog prvoligaša Intera iz Zaprešića Kristijan Cingulin, a konkurenciju će mu raditi Michael Andrić, dok će na bekovskoj poziciji konkurenciju pojačati Antonio Meštrić iz Novog Marofa.

Viktor Bartolić, jedan od igrača malonogometne ekipe Jelena trade, osvajača koprivničke Pan Ljetne lige, pojačat će vezni red Bratstva, baš kao i Luka Vidaković, bivši junior zagrebačke Lokomotive i Dejan Sljepćević bivši igrač drugoligaša Kustošije. Kunovčani su doveli pojačanje i u napadu, dres Bratstva nosit će Marko Bartolec iz Plitvice.

– Sve transfera sam dogovorio ja. Željeli smo dovesti domaće igrače, ali cifre koje su tražili su jednostavno prevelike. S ovakvim kadrom očekujem da ćemo napasti gornji dio tablice, da se definitivno ne borimo za opstanak. Ponavljam, nema nikakvog govora o raspadnju ili gašenju Bratstva – zaključio je Jug.

zatvori