Srijeda, 24. travnja 2024.

POZIV GRAĐANIMA Evo gdje i kako možete predati zahtjev za subvenciju udžbenika

Gradska uprava objavila je poziv građanima da podnesu zahtjev za subvenciju udžbenika za narednu školsku godinu.

U gradskoj vjenčaoni, u prizemlju Gradske uprave, od 5. rujna do 1. listopada u vremenu od 10 do 17 sati očekuje ih netko od gradskih službenika tko će preuzeti, ali po potrebi i pomoći popuniti zahtjev.

Popis potrebne dokumentacije nalazi se na gradskoj web stranici, a zahtjevi se mogu poslati e-mailom ili običnom poštom, pojasnio je pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski:

— Pokušavamo našim sugrađanima osigurati najjednostavniji način da dođu do cilja. Novca će, prema našoj procjeni, biti dovoljno za sve zahtjeve. U proračunu smo osigurali oko 362.000 kuna, što je oko 35.000 kuna više nego lani. S obzirom na sve razmijenjene udžbenike i iskustva iz prošlih godina, prilično smo sigurni da smo dobro planirali i osigurali dovoljnu količinu novca za sve potrebe.

Gradski pročelnik podsjetio je na to da su cenzusi značajno povećani pa većina građana doista ima mogućnost koristiti subvenciju za udžbenike. Osim toga, od ove godine – zahvaljujući prijedlogu nezavisne Danijele Glavosek Kovačić – sva djeca s nekom od kroničnih bolesti te s teškoćama u razvoju imaju pravo na stopostotnu subvenciju udžbenika.

A svakog će koprivničkog osnovnoškolca prvog dana nastave na školskim klupama dočekati i kompleti bilježnica, koji su zahvaljujući partnerstvu i dobroj volji donatora, ističu iz Gradske uprave, ove godine bogatiji u odnosu na dosadašnje.

zatvori