Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: VESELO ROKOVO Koprivnički Bregi slave svoj dan, a feštu će im uveličati Miroslav Škoro

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća nastavljen je višednevni program obilježavanja Dana općine Koprivnički Bregi.

Načelnik Mario Hudić u svom je obraćanju istaknuo kako je Općina uspjela prijaviti dva kapitalna projekta za financiranje iz EU fondova. — To je projekt izgradnje nerazvrstanih cesta u naselju Koprivnički Bregi te izgradnja pješačko-biciklističke staze uz Podravsku magistralu u Glogovcu. Vjerujemo da će projekti proći te nas očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova i druge godine sami radovi koji će biti dosta zahtjevni, ali sam uvjeren da ćemo to uspjeti realizirati — rekao je Hudić, spomenuvši i završetak izgradnje parkirališta kod groblja te pješačke staze do Kolodvorske ulice.

Za iduću godinu, rekao je Hudić, u planu je parkiralište kod groblja u Glogovcu te nastavak izgradnje pješačkih staza u Ulici braće Radić u Bregima i u Glogovcu, kao i uređenje prostorije za mjesnu Udrugu žena i Udrugu prijatelja kulture “Vlado Dolenec”.

Prigodnim poklonima nagrađeni su odlični učenici OŠ Koprivnički Bregi Luka Matiša, Melani Salajec i Marija Tomiek, kao i Zlatko Priščan iz Glogovca za 103 darivanja krvi.

Sjednica je održana u ponedjeljak, a otvorio ju je predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota. Bili su tamo i saborski zastupnici Mladen Mađer i Damir Felak, dožupan Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i potpredsjednica Verica Rupčić, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, načelnice i načelnici prijateljskih općina te njihove zamjenice i zamjenici, župnik Josip Koščak, ravnateljica škole Karolina Vidović, ravnateljica vrtića Snježana Tišljarić i drugi.

Svečanost su izvedbom himne RH i nekoliko prigodnih pjesama uveličale članice vokalnog sastava “Rudarice” iz Glogovca.

U jutarnjim satima položeni su vijenci na grobljima u Glogovcu, Bregima i Jeduševcu.

Program proslave Dana općine nastavljen je i danas, tradicionalnim natjecanjem u gađanju glinenih golubova koje svake godine organizira Lovačko društvo Zec.

Osobito veselo bit će u srijedu kada se u Bregima održava tradicionalno Veliko rokovsko proštenje te u petak kada na školskom igralištu nastupa Miroslav Škoro.

16. kolovoza – srijeda

8,30 sati: Rana Sveta misa u crkvi Svetog Roka u Koprivničkim Bregima
11,00 sati: Koncelebrirana svečana Sveta misa u crkvi Svetog Roka u Koprivničkim Bregima
17,00 sati: Rokovski sajam – prezentacija proizvoda sela u parku u Koprivničkim Bregima
18,00 sati: Večernja Sveta misa u crkvi Svetog Roka u Koprivničkim Bregima
Cijeli dan: Veliko Rokovsko proštenje i zabava

18. kolovoza – petak
22,00 sati: Koncert Miroslava Škore na školskom igralištu u Koprivničkim Bregima
– od 18h zabava i predgrupa Krivi spoj

19. kolovoza – subota
9,00 sati: Sportski susreti branitelja u organizaciji Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Bregi na igralištu NK Mladost Koprivnički Bregi u Zlaki
13,00 sati: Svečano otvaranje prostorije Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Općine Koprivnički Bregi kod zgrade pošte u Koprivničkim Bregima
19,00 sati: Zabava i koncert grupe Pisofkejk na školskom igralištu u Koprivničkim Bregima

zatvori