Utorak, 26. ožujka 2024.

PRVA ŽNL Kolo otvaraju Miklinovec i legradski Graničar, Andrašić: Svladat ćemo Kalinovac u Imbriovcu

Prvo kolo Prve županijske nogometne lige igrat će se ovog vikenda. Nakon dugih i napornih priprema županijski ligaši startaju s novom sezonom u kojoj će Tomislav iz Drnja braniti naslov prvaka.

Prvenstvo će u subotu otvoriti u Koprivnici Miklinovec i legradski Graničar. Domaćin je prošle godine osvojio drugo mjesto u Drugoj ŽNL, dok su Legrađani već nekoliko godina u samom vrhu Prve lige.

Đelekovečki Osvit će u svojem nedjeljnom jutarnjem terminu ugostiti prvaka Druge lige prošle sezone Ferdinandovac. — Obje utakmice bit će tvrde i mislim da će obje završiti neriješenim rezultatom. I u Miklinovcu i u Đelekovcu gledat ćemo podjelu bodova — rekao nam je Zlatko Andrašić, trener Borca iz Imbriovca.

Nedjelja nam donosi pet preostalih susreta prvog kola. Drnjanski Tomislav po obranu naslova prvaka starta na svom travnjaku. U susjedskom derbiju ugostit će Panoniju iz Peteranca. Drugi kandidat za prvo mjesto, Borac iz Imbriovca, bit će veliki favorit protiv Kalinovca. — Tomislav neće imati velikih problema protiv Panonije te će slaviti s više golova razlike, a mi ćemo na svom travnjaku svladati Kalinovac — prognozirao je Andrašić.

U Svetom Ivanu Žabnu Tomislav će ugostiti ivanečku Slogu, u Molvama će igrati Mladost i novigradska Drava, a u Kunovcu Bratstvo i Prekodravac. — Prognoziram da će u Molvama i Žabnu slaviti domaće ekipe, dok će u Kunovcu tri boda osvojiti Prekodravac — zaključio je Andrašić.

Prvu utakmicu prvog kola igrat će Miklinovec i Graničar u subotu s početkom u 17:30. Sve ostale utakmice, osim one u Đelekovcu koja će se igrati s početkom u 10 sati, igrat će se u nedjelju u istom terminu.

Prva ŽNL – 1. kolo

Rezultate prognozira Zlatko Andrašić, trener Borca iz Imbriovca.

Subota, 19. kolovoza
17:30
Koprivnica: Miklinovec – Graničar (Legrad) X
Nedjelja, 20. kolovoza
10:00
Đelekovec: Osvit – Ferdinandovac X
17:30
Sveti Ivan Žabno: Tomislav – Sloga 1
Molve: Mladost – Drava (Novigrad Podravski) 1
Drnje: Tomislav – Panonija 1
Kunovec: Bratstvo – Prekodravac 2
Imbriovec: Borac – Kalinovac 1

zatvori