Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Predstave na Šoderici ove godine privlače rekordan broj gledatelja, puno smijeha garantira i sljedeća komedija

Nakon tri, i više nego uspješne, predstave pod zvjezdanim nebom, na Podravskom moru sljedećeg četvrtka publika će moći uživati u najnovijoj komediji Kerekesh teatra.

Do sada su se posjetitelji iz cijele, ali i okolnih, županija smijali uz nagrađivane komedije Ljubaf i Skupština Kerekesh teatra te velikane kajkavskog humora Davora Dretara Dreleta i Vida Baloga okupljenih u Kazališnu skupinu Gemišt.

Ustupio Tomislav Jurenec.

– Sa svim predstavama do sada smo prezadovoljni. Na svakoj od njih je gledalište bilo puno, a ne trebam vas ni podsjećati da je Pozdrav iz Remetinca došlo gledati sedamstotinjak posjetitelja zbog kojih smo nekoliko puta morali proširivati gledalište. Takvo zanimanje za kazališnu predstavu nije zapamćeno u županiji, možemo ga usporediti jedino s prikazom Legende o Picokima u Đurđevcu, no to zapravo nije kazališna predstava – s ponosom je istaknuo organizator Tomislav Jurenec.

Dosadašnji uspjeh, dodaje Jurenec, potvrđuje i oko tisuću tristo prodanih karata za tri predstave, a istom uspjehu nadaju se i sa sljedećom komedijom “Sve u tri”.

Ustupio Tomislav Jurenec.

Radi se o najnovijoj komediji Kerekesh Teatra u kojoj dvije cimerice muku muče sa susjedom koji se objesio točno kod njihovog prozora. Sofija i Marlena uspijevaju uvući visećeg susjeda u svoj stan i nakon nekoliko neuspjelih pokušaja oživljavanja, uz sve komplikacije, pokojni susjed ima još iznenađenja.

U predstavi glume Katarina Baban, koju smo mogli gledati na malim ekranima u popularnoj seriji Zlatni dvori, potom Sanja Drakulić i Frano Novljan. Redateljica predstave je Iva Ilakovac, a tekst je adaptirao Ljubomir Kerekeš.

Komedija je na rasporedu u četvrtak, 10. kolovoza s početkom u 21 sat.

zatvori