Četvrtak, 18. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Inkubator kreativnih industrija počinje se graditi već u rujnu

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić danas je u Zagrebu potpisao 13,4 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji Inkubatora kreativnih industrija na području koprivničkog Kampusa.

Cjelokupnu prijavu pripremio je tim Koprivničkog poduzetnika, a projekt će sto posto biti financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kao što je bilo i najavljeno krajem srpnja.

Projekt osim izgradnje objekta na prostoru Kampusa uključuje i njegovo opremanje te nabavu programa i kurikuluma koji će biti temelj za daljnji razvoj malog poduzetništva u Koprivnici. Njime će se osigurati preduvjeti za olakšan rast, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta te doprinijeti jačanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.

Tako se očekuje da će novi Inkubator postati centralno mjesto za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućit će poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, poduzetničkih potpornih institucija, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.

Korisnicima Inkubatora će biti osiguran brži rast i razvoj pružanjem kvalitetnih usluga, stvaranjem mreže stručnih mentora, IT edukacijama s primjenom u kreativnim industrijama, akceleratorskim programom te uslugom najma 3D printera.

Odluku o financiranju projekta preuzeo je gradonačelnik Mišel Jakšić od potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić.

Početak provedbe projekta izgradnje Inkubatora kreativnih industrija očekuje se već u rujnu ove godine.

zatvori