Petak, 19. travnja 2024.

U samo tri dana policija je uhvatila više od 110 vozača koji su ignorirali ograničenje brzine

Iza nas je relativno miran vikend na podravsko-prigorskim cestama, zaključak je koji slijedi iz redovnog tjednog izvješća Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Tako su tijekom petka i vikenda, od 25. do 27. kolovoza, na području naše PU zabilježene tri prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. Ni u jednoj od tih triju nesreća nisu sudjelovali vozači pod utjecajem alkohola.

Prometnih prekršaja bilo je podosta, a policija je sankcionirala ukupno 171. Od toga se 19 odnosilo na upravljanje pod utjecajem alkohola i čak 111 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Razlog tako velikom broju je pojačan nadzor brzine kretanja vozila koji je policija provodila tijekom cijelog proteklog tjedna.

Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcioniran je i jedan mladi vozač.

Vikend-rekorder što se tiče alkohola bio je 46-godišnjak kojega je policija uhvatila u petak poslijepodne u Velikoj Mučni kako upravlja osobnim automobilom s 2,85 promila alkohola u organizmu. Odmah je uhićen i po žurnom postupku izveden na Prekršajni sud u Koprivnici.

Rekorder što se tiče brzine uhvaćen je također u petak, u predvečernjim satima, u Koprivničkoj ulici u Glogovcu; riječ je o vozaču koji je osobnim automobilom jurio 125 kilometara na sat usprkos ograničenju brzine na 60.

zatvori