Subota, 20. travnja 2024.

IMAMO DOBITNICE Mladi Ivan Žganec objavio je knjigu o putevima do istinske sreće

Mladi pisac, pjesnik i fotograf Ivan Žganec iz Novigrada Podravskog do sada je objavio tri knjige, a najnovija, pod nazivom ‘Transformacija svijesti’, govori o putevima kojima čovjek dolazi do istinske sreće.

Po jedan primjerak knjige ‘Transformacija svijesti’ osvojile su Brankica Radmanić i Ana-Maria Dukarić. Čestitamo!


Osim poezije i proze, Ivan piše knjige koje su duhovno-filozofskog usmjerenja, knjige kojima se nastoji proniknuti, opisati i objasniti cjelokupnost života, njegov smisao i zakoračiti na nevidljivu stranu, a to je duhovnost. Upravo je takve tematike knjiga “Transformacija svijesti”.

— Apsolutno sve što u životu radimo temeljeno je na univerzalnoj potrebi da budemo sretni i ispunjeni jer kad smo ispunjeni tad smo sretni i obratno — pretpostavka je od koje Ivan polazi, dodajući da ova knjiga može biti samo jedan od bezbrojnih znakova za svakog onog koji je u potrazi za vječnom i neprolaznom srećom.

Ivan Žganec rođen je u Koprivnici, a završio je Poljoprivredni fakultet u Osijeku. Ipak, pronašao se u pisanju knjiga o duhovnosti i životnoj filozofiji, poput “Poruke ratnika svjetlosti” i “Pouka bez zvuka” koju je napisao s još dvoje autora – Marinom Bistrović iz Osijeka i Markom Musom iz Belog Manastira.

— Nikad nisu postojali pisci u koje bih se mogao ugledati, određene knjige i autori bili su dio inspiracije i nadahnuća, ali glavni poriv za pisanjem uvijek je došao iznutra – iz potrebe za stvaranjem. Potreba za pisanjem pojavila se u studentskim danima i otada se razvija i širi, a izdavanje knjige je konačna kreacija izražavanja jezikom i kao takva samo je bilo pitanje vremena da se riječi ostvare u obliku knjige — govori Ivan.

U bliskoj budućnosti planira objaviti još tri knjige raznih žanrova, od znanstveno-fantastičnog romana i dječje slikovnice do filozofske analize evolucije društvenosti i njezinih povijesnih zabluda, koja je trenutno u pripremi. Uz književnost, privlači ga i fotografija kojom se počeo baviti još u ranoj mladosti.

 

zatvori