Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Osnovne škole spremne su za početak nastave, evo što čeka mališane u Miklinovcu

Svega nas četiri dana dijele od početka nove školske godine. Gradonačelnik Mišel Jakšić i njegove zamjenice Melita Samoborec i Ksenija Ostriž tim povodom obilaze koprivničke osnovne škole. Jučer su obišli COOR Podravsko sunce i Umjetničku školu ‘Fortunat Pintarić’, a danas je na red došla ‘Braća Radić’ čije su učionice novouređene i opremljene.

I ovo je ljeto u školi u Miklinovcu bilo radno pa je tako tijekom srpnja i kolovoza ponovno lakiran parket, a učenici će raditi na novim stolovima i stolicama uz besplatne bilježnice koje im je, kao i drugim osnovnoškolcima, osigurao Grad i koje ih tamo već čekaju.

Osim toga, dobit će nova informatička i didaktička pomagala, dok je pak Umjetnička škola “Fortunat Pintarić” dobila nove instrumente. Sve je to Grad Koprivnicu koštalo 350 tisuća kuna.

Snimio Marko Posavec.

— To je ono što se tiče ljetnih ulaganja, a mi i dalje idemo s projektom besplatnih bilježnica i sa subvencijama udžbenika za naše osnovnoškolce. Đački prijevoz ostaje u istim gabaritima kao i prijašnjih godina znači nema nikakvih lomova, ništa neće opteretiti naše roditelje — rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ulaganja u školski sustav tu ne prestaju. Priprema se i energetska obnova Osnovne škole “Braća Radić” koja je “teška” otprilike milijun eura, a još se uvijek čeka odgovor Vlade što se tiče izgradnje osnovne škole na Podolicama te dogradnje Osnovne škole “Đuro Ester” i Umjetničke škole “Fortunat Pintarić”.

— Ukoliko se to uskoro ne raščisti, gradit ćemo sami — kratak i jasan bio je gradonačelnik Jakšić.

A učenici od drugog do osmog razreda svih koprivničkih osnovnih škola novu će školsku godinu započeti na isti način kao i prošle godine – zajedničkim prvim satom u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović”.

zatvori