Subota, 20. travnja 2024.

Oduzeo prednost vozačici i odbacio ju u rasvjetni stup

Dvije su se prometne nesreće jučer dogodile na području naše županije, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Oko 11 sati u Koprivnici sudarila su se dva osobna automobila. Nesreća se dogodila kada se 63-godišnjak s parkinga uključivao u promet na Zagrebačkoj ulici. Nije propustio Toyotu koprivničkih registracija koja je bila na glavnoj cesti pa ju je udario svojom Mazdom, također koprivničkih registracija.

Toyota, koju je vozila 34-godišnja vozačica, od siline je udarca odbačena udesno van kolnika te je udarila u stup javne rasvjete.

U nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a vozaču koji je prouzročio nesreću izdan je obavezni prekršajni nalog.

Još se jedna prometna nesreća dogodila u Virju oko 17:30 sati. U Ulici Mitrovica sudarila su se dva teretna vozila.

25-godišnji vozač je upravljao skupom vozila – teretnim automobilom Iveco i priključnim vozilom bjelovarskih registracija. Započeo je pretjecati viljuškar koji se vozio ispred njega, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Naime, u tom je trenutku teretno vozilo VW Transporter koprivničkih registracijskih oznaka već započelo prestizati Iveco i viljuškar ispred njega. U tom je trenutku došlo do kontakta između Transportera kojeg je vozio 60-godišnjak i Iveca.

Srećom, vozila su se samo okrznula pa nije bilo ozlijeđenih osoba. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a vozaču skupa vozila naplaćena je novčana kazna na mjestu događaja.

zatvori