Utorak, 23. travnja 2024.

OBARAMO GUINNESSOV REKORD Koprivnički parfem trebalo bi isprobati barem dvije tisuće ljudi

Ovogodišnji Renesansni festival, što će biti održan posljednjeg vikenda u kolovozu, od 24. do 27., ostat će zapamćen po rušenju Guinnessovog rekorda. Naime, organizatori su u sklopu ovogodišnje teme Kopriva i eliksiri, priredili i promociju parfema od koprive.

Prvi hrvatski parfem od koprive Urtica, kako je nazvan po glavnom sastojku, biljci koja je podarila ime i našem gradu, bit će ponuđena posjetiteljima na testiranje u subotu, 26. od 16 sati. Ujedno će to biti prigoda za trenutno najmasovnije testiranje nekog parfema.

Naime, dosadašnji rekord iznosi 1512 osoba, a organizatori Renesansnog festivala, najavljeno je iz Turističke zajednice Grada Koprivnice, vjeruju da će koprivnički parfem tada testirati barem dvije tisuće ljudi. A upravo onaj dvije tisućiti dobit će na dar parfem zapakiran u ručno izrađenoj kutiji od drva i kože.

Urtica, prema riječima njenog kreatora Dejana Levačića, je parfem namijenjen za korištenje tijekom ljetnih mjeseci. Svojim svježim notama daje posebnu vedrinu, osjećaj svježine i slobode u toplim danima. Glavne note parfema čine kopriva ubrana na području Koprivnice, potom neven, list ljubičice, jasmin i badem. Riječ je o nenametljivom mirisu namijenjenom svima.

Testiranje parfema već je prijavljeno za rušenje Guinnessovog rekorda, a direktor gradske Turističke zajednice Renato Labazan ne dvoji da će upravo u Koprivnici, na festungu, tijekom Renesansnog festivala, biti postavljen novi rekord.

zatvori