Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nina Orak prva je zaposlenica Volonterskog centra kojemu je ovo prvi korak u ispunjenju brojnih planova

Volonterski Centar Koprivnice dobio je svog prvog zaposlenika, odnosno zaposlenicu. Udruzi Kopriva, koja vodi Centar od prosinca 2014. godine, omogućeno je zapošljavanje nakon što im je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrena podrška za provođenje projekata u idućih godinu dana.

Sve kriterije za prijavu na natječaj ispunila je Nina Orak; mlađa je od 30 godina, nezaposlena je te ima visoku stručnu spremu i iskustva u volontiranju.

No, to je samo prvi potez kojim je Volonterski centar započeo s ozbiljnim radom. U planu su mnogobrojne aktivnosti, a među prvima je edukacija koordinatora volontera u suradnji s Volonterskim uredom Međimurja.

Osim toga, cilj je da volonteri mogu pronaći sve potrebne informacije na jednom mjestu.

– Planiramo raditi bazu podataka koja se naziva “Burza volontera”. Konstantno ćemo ju ažurirati kako bi se volonteri i organizacije mogle upisivati i međusobno povezati – rekla je Dravi.info Nina Orak.

“Burza volontera” će biti dostupna svima na budućem web portalu Volonterskog centra koji je financiran od strane Koprivničko-križevačke županije s 4 tisuće kuna.

Volonterski se centar namjerava posvetiti i osnovnoškolcima, srednjoškolcima i studentima. Tako će od listopada održavati prezentacije u područnim i srednjim školama te na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Cilj će biti podići mladima svijest o prednostima i koristima volontiranja.

A tko su najbolji među volonterima doznat ćemo u veljači iduće godine kada će Udruga Kopriva i Volonterski centar drugi puta u samostalnoj organizaciji dodijeliti nagrade “Zlatni vol”, najavila je Nina Orak.

– To je prilika da se prepozna društveno korisni rad naših volontera i na taj način motivira i druge ljude da dođu i volontiraju, a i samim time to je jedna lijepa organizacija koja zaokružuje sve ono za što radimo za zajedničko dobro.

U uredu Centra od ovog je tjedna zaista radno. Upravo planiraju prezentaciju “Gdje volontirati kroz ljeto” kojom se sugrađane želi informirati i potaknuti na volontiranje.

Inače, radno vrijeme ureda Volonterskog centra Koprivnice je ponedjeljkom i petkom od 8 do 15 sati te srijedom od 13 do 19 sati. Ured se i dalje nalazi u koprivničkom Domu mladih, ali je privremeno u drugoj prostoriji, u Biciklističkom centru u predvorju.

zatvori