Četvrtak, 25. travnja 2024.

NE PROPUSTITE Tri sporta na jednom jezeru po treći puta

Triathlon & Run Šoderica u organizaciji sportske udruge “Veliko srce” i Atletskog kluba Koprivnica održat će se treće godine zaredom na Podravskom moru. Svi ljubitelji atletskih disciplina tako će se još jednom okušati u biciklizmu, plivanju i trčanju.

Natjecanje je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza od 9:30. Natjecatelji će se najprije utrkivati na plivačkoj dionici od 250 metara nakon čega sjedaju na bicikle i kreću na 10 kilometara dugu vožnju. Zatim se vraćaju na isto mjesto gdje odlažu bicikle i kreću na trkačku dionicu dugu 2,5 kilometara.

Ove godine trkačke će utrke biti organizirane na dvije dionice – od pet i deset kilometara. Jedan dio trčat će se uz jezero, a drugi uz cestu. Treba spomenuti i da za vrijeme trčanja cesta neće biti zatvorena za promet, a natjecatelji su dužni pridržavati se prometnih pravila.

U odnosu na prošlu godinu, ovaj puta neće biti MTB offroad dionice po šoderu već će se na cestovnoj biciklističkoj dionici triatlona vozači MTB bicikala bodovati kao posebna kategorija radi pravednijeg plasmana.

Još jedan novitet je što se kategorije neće bodovati po godinama. Na natjecanju mogu sudjelovati i djeca mlađa od 18 godina, no moraju biti u pratnji punoljetne osobe, trenera, roditelja ili učitelja, koji potpisuje suglasnost da se slaže s pravilima natjecanja i regulacijom utrke te da je natjecatelj zdravstveno sposoban nastupati na vlastitu odgovornost. Tu će suglasnost morati potpisati i svi ostali natjecatelji.

Prijave za natjecatelje će započeti u 8:30 dok bi utrke trebale završiti u 14 sati. Nakon toga, oko 15 sati, bit će proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.

zatvori