Četvrtak, 18. travnja 2024.

POČINJE DRUGA ŽNL Cvele: Bit će ovo jedna od najuzbudljivijih i najneizvjesnijih sezona do sada

Nakon višetjednih priprema i uzbudljivog prijelaznog roka, vikend pred nama donosi nam početak nove sezone Druge županijske nogometne lige. Ferdinandovac i Miklinovec otišli su u viši rang, Gornja Rijeka natjecanje nastavlja u Trećoj ligi, a novi drugoligaši su Rudar iz Glogovca i Podravec iz Torčeca, kao i Fugaplast koji je ispao iz Prve lige.

Bit će to vrlo neizvjesno prvenstvo i o favoritima za prvo mjesto predstojeće sezone nezahvalno je nagađati, slaže se trener Starigrada Ranko Celiščak. Što se njegove momčadi tiče, kaže, spremni su. — U istom smo košu kao i ostali klubovi: pola ekipe je treniralo, a pola je bilo na moru. Ljeto je, to se stalno mijenja. Oni koji su se uspjeli 100% pripremiti imat će prednost. Mi smo spremni, imamo dobar igrački kadar, nismo ulagali neke velike financije u zvučna pojačanja, ali ipak smo se uspjeli pojačati s dva-tri dobra igrača: Mijatović, Kapusta, Zoki Križanić

— Žao mi je što Sršek ne trenira iz nekih privatnih razloga, kao i Jakopan koji je otišao u Torčec. Njih dvojica jako će nam nedostajati — kaže Cvele.

Mnogi upravo Starigrad vide u vrhu ljestvice, no trener je oprezan. — U ovom trenutku, nakon prijelaznog roka i priprema, mogu reći da mi jednostavno ne možemo biti u ulozi favorita. Bio bi velik uspjeh da smo između petog i prvog mjesta. Mi nismo, kao drugi, uspjeli dovesti pet-šest-sedam novih igrača, bilo iz Zagreba bilo iz viših liga. Okrenuli smo se sebi, uključio sam nekoliko talentiranih kadeta u prvi sastav u dogovoru s predsjednikom Belčićem koji stvarno razmišlja pametno i dugoročno. U svakoj utakmici idemo na pobjedu, pokušat ćemo osvojiti prvo mjesto, naravno da nam je to želja. Vjerujem da uprava i navijači neće biti nesretni ukoliko će momčad davati sve od sebe u svakoj utakmici — rekao nam je trener Starigrada.

Koga vidi u borbi za prvo mjesto? — Nikoga ne bih isticao. Reka se pojačala, Bregi su jako dobri, tu su i Tehnika, Lipa iz Hlebina, Mladost iz Sigeca, Herešin, tu smo i mi, a sigurno će biti dobar i Hrvatski bojovnik s križevačke strane. Vjerujem da se do zadnjeg kola neće znati ništa konkretno.

U svakom slučaju, zaključuje Cvele, čeka nas jedna od najuzbudljivijih sezona Druge lige do sada. Starigrad će već u prvom kolu u susjedskom derbiju odmjeriti snage s Rekom. Sigećani će u goste Prugovčanima, Rudar iz Glogovca gostuje u Herešinu, a dva nova drugoligaša – Podravec i Fugaplast – sastat će se u Torčecu. Vojakovačka Viktorija putuje u Koprivničke Brege, Lipa će u Hlebinama ugostiti Hrvatski bojovnik, a Tehnika će u Koprivnici igrati protiv GOŠK-a.

zatvori