Srijeda, 24. travnja 2024.

Na zanimljivoj izložbi pogledajte vatrogasce u karikaturi i u očima djeteta

Zanimljivi dječji radovi koji prikazuju kako mališani vide vatrogasce bit će sutra izloženi u sklopu događaja kojemu je domaćin DVD Kunovec.

Naime, u vatrogasnom domu u Kunovcu u subotu u 19 sati otvara se izložba “Vatrogasci u očima djeteta”. Radi se o presjeku najboljih likovnih radova pristiglih na natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice.

Djeca ilustracijama na zanimljiv način prikazuju hrabre vatrogasce u intervencijama koristeći razne likovne tehnike. Neka se djela izdvajaju i kreativnom izvedbom, poput vatrogasnog vozila napravljenog od stiropora i aparata za gašenje požara napravljenog od obične boce.

Uz ovu će izložbu biti prikazani i radovi priznatog hrvatskog i međunarodnog karikaturiste i vatrogasca Damira Novaka. Njegova izložba “Vatrogasci u karikaturi” na humorističan način prikazuje sve nevolje ovog zahtjevnog zvanja.

No, prije same izložbe, od 17 sati, održat će se i dječja likovna radionica “Kak se rađaju vatrogasne bojanke” pod vodstvom Damira Novaka i u organizaciji sekcije kunovečkog DVD-a “Čuvari baštine”.

Za ovaj zajednički događaj zaslužni su DVD Kunovec, Hrvatska vatrogasna zajednica, Vatrogasna zajednica županije Koprivničko-križevačke, Muzej hrvatskog vatrogastva Varaždin te predsjednik DVD-a Mali Mihaljevac Damir Novak.

zatvori