Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MODA Savjeti za lijepu i njegovanu kosu tijekom ljeta

Modno osvježenje uz trikove i savjete donose vam sestre blogerice Dunja i Maja Mutavdžija s bloga beseenbepopular.com.

Kao koža, i kosa je ljeti izložena snažnom utjecaju sunčevih zraka, morskoj soli, znojenju i raznim kemikalijama koje se mogu pronaći u kozmetičkim proizvodima.

Nemojte zanemariti njegu kose prilikom vrućih ljetnih dana. U nastavku vam donosimo savjete u njezi kose tijekom ljeta kako bi vam kosa bila nježna, sjajna i zdrava.

Koristite ulje za kosu

Prirodna ulja dubinski njeguju kosu i vlasište, daju potrebnu zaštitu od invazije gljivica, te sprječavaju nastanak peruti i suhoće vlasišta.

Izvor: beseenbepopular.com

Kupujte biljna ulja za kosu

Kemikalije iz preparata za kosu uslijed djelovanja sunčevih zraka mogu iritirati vlasište. Obratite pozornost prilikom kupovine proizvoda za kosu da odaberete kvalitetan prirodni proizvod.

Kosa i sunce

Prilikom izlaganja ljetnom suncu kosu zaštite maramom ili šeširom, a ako niste u mogućnosti ili ne volite stavljati ništa na glavu, nanesite tanki sloj biljnog ulja na kosu. Biljno ulje će vam tijekom cijelog dana štititi kosu.

Regeneracija kose nakon plaže i izlaganja suncu

Nakon povratka s plaže vrijeme je za regenerativni program pranja kose blagim šamponom, a potom i posebnim balzamom za obnovu kose. Balzam ostavite na kosi neko vrijeme jer što ga duže držite to će vam kosa biti mekša.

Koristite maske za kosu

Najbolje su domaće spremljene maske za obnovu kose. Donosimo vam kućni recept za hranjivu masku za kosu od meda i maslinovog ulja koju možete svakodnevno koristiti.
Pomiješajte 2 žlice meda s 3 žlice maslinovog ulja. Dobro utrljajte u kosu. Pokrijte kosu s plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Nakon 15 minuta operite kosu šamponom i dobro isperite.

Tekst: Dunja i Maja Mutavdžija, beseenbepopular.com

zatvori