Četvrtak, 28. ožujka 2024.

MINIMALAN PORAZ Farmaceuti nisu izdržali pritisak Hajduka, Slavenu poraz nakon tri uzastopne pobjede

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u petom kolu Prve hrvatske nogometne lige na gostovanju kod Hajduka u Splitu. Koprivnički prvoligaš upisao je minimalni poraz rezultatom 1:0, a jedini strijelac na susretu bio je Ohandza u 62. minuti.

Kao što se i očekivalo trener Farmaceuta Željko Kopić na teren je od prve minute poslao istu jedanaestoricu kao i u prethodna dva susreta protiv Lokomotive i Intera. S obzirom na to da je u oba susreta Slaven ostvario pobijede bio je to logičan odabir.

Iako Farmaceuti nikad u svojoj povijesti nisu slavili na gostovanju kod Hajduka, nogometaši koprivničkog prvoligaša ušli su u utakmicu puni samopouzdanja što i ne čudi jer su u prva četiri kola osvojili devet bodova. U prvih 15-ak minuta gledali smo ispitivanje snaga, a onda je monotoniju na terenu prekinula velika prilika Slavena.

U 17. minuti odličnom dugom loptom Katić je pronašao Ivanovskog koji je prevario jednog igrača i pucao, ali mu je golman Letica blokirao udarac. Lopta se odbila do Bouadle koji je još jednom pucao prema golu Hajduka, ali su domaći braniči očistili opasnu situaciju ispred svog gola.

Desetak minuta kasnije, prvu veliku priliku imao je i domaćin. Pogriješio je Telushi na tridesetak metara od svog gola, Radošević mu je oduzeo loptu i uposlio Vlašića koji iskosa s desne strane snažno tuče, ali golman Slavena Marković odlično brani i šalje loptu u korner.

Dvije minute kasnije pokušao je još jednom Vlašić, ali je njegov udarac otišao preko grede. U posljednjih desetak minuta utakmice Hajduk je stisnuo Farmaceute na svoju polovicu, ali nije uspio svladati vratara Markovića te se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku susreta ponovno je prvi zaprijetio Slaven. Dobro je centrirao Vrljičak u 47. minuti, a Ivanovski iz teške pozicije loptu glavom šalje preko grede. Četiri minute kasnije pokušao je i Radošević za Hajduk, ali je njegov udarac iz daljine završio pokraj vratiju.

U 59. minuti još je jednom odlično reagirao vratar Slaven Belupa Marković koji je nezgodan udarac Fomitschowa iz slobodnog udarca ‘izvadio’ iz svog desnog donjeg kuta. Ponovno je Hajduk pritisnuo Slaven, a velike probleme obrani Farmaceuta radio je najboljih igrač domaćina Vlašić. u 61. minuti Ohandza je opasno zaprijetio, ali je njegov udarac završio pokraj vratnice.

U tim trenucima gol je praktički ‘visio u zraku’ što se i obistinilo samo minutu kasnije kada je isti igrač doveo Hajduk u vodstvo. Ohandza je zabio na asistenciju Fomitschow. Kamerunac je pucao iz neposredne blizine, Musa je kasnio u blok, a vratar Marković bio je nemoćan.

U 70. minuti još je jednom, danas najbolji igrač Slavena, Marković spasio svoju momčad. Nižić je snažno pucao s desetak metara, ali je golman Farmaceuta sjajnim refleksom obranio gol. Tri minute kasnije umalo su Farmaceuti došli do izjednačenja. Purić je centrirao, a Trebotić je glavom loptu poslao preko gola.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, iako smo vidjeli gredu Hajduka i odličnu priliku Ivanovskog čiji je udarac obrani Letica. U 93. minuti Vinko Međimorec je dobio drugi žuti karton, odnosno crveni karton. Tako je koprivnički prvoligaš upisao svoj drugi prvenstveni poraz, prvi nakon tri pobjede u nizu.

Slaven je, nakon nepotpunog petog kola, četvrtoplasirana momčad prvenstva s devet osvojenih bodova. U idućem kolu, u nedjelju, 20. kolovoza Slaven čeka još jedno teško gostovanje. Farmaceuti će igrati u Zagrebu protiv prvoplasirane momčadi prvenstva Dinama.

PETO KOLO PRVE HNL:

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 1:0 (0:0)

Split, Poljud, 11.08.2017. Gledatelja: 10000.

HAJDUK: (4-3-2-1): Letica – Juranović, Nižić, Carbonieri, Fomitschow – Gentsoglou, Radošević, Hamza – Vlašić (od 77. Kožulj), Pešić (od 46. Said) – Ohandza (od 82. Jandrek). Trener: Joan Carrilo.

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Vidović, Telushi (od 67. Bistrović), Vrljičak (od 88. Kendeš) – Trebotić, Ivanovski, Bouadla (od 55. Peijć). Trener: Željko Kopić.

Strijelci: 1:0 Ohandza 62′

Žuti kartoni: – (Hajduk); Bouadla 41′, Međimorec 69′, 93′ (Slaven Belupo)

Crveni kartoni: Međimorec 93′

zatvori