Četvrtak, 25. travnja 2024.

KRUNO JAMBRUŠIĆ: Moramo se riješiti ‘dječjih bolesti’ i boriti se za vrh kako bismo razvili igrače za Prvu i Drugu ligu

Koprivničanac Kruno Jambrušić tresao je mreže u Hrvatskoj i inozemstvu, a ovog se ljeta, nakon nekoliko godina, vratio kući te će nositi dres Nogometnog kluba Koprivnica.

Popularni Jambra sigurno će svojim iskustvom, golovima, ali i ‘fajterskim’ pristupom koji ga je krasio tijekom cijele karijere pomoći mladoj momčadi Zelenih koja se posljednjih nekoliko godina konstantno borila za opstanak.

— Imao sam želju proći pripreme nakon nekoliko godina jer sam u posljednje dvije sezone imao nekoliko ozljeda, sve zbog netreniranja. Tako sam se s Josipom (Omrčenom-Čekom, op.a.) dogovorio da ću trenirati s Koprivnicom, čisto radi sebe, kako bih se spremio i omogućio si da igram nogomet još nekoliko godina. Nakon nekoliko treninga, u dogovoru s direktorom Slavkom Tucakovićem, kapetanom Bojanom Tucakovićem i trenerom, odlučio sam na njihovu zamolbu ostati i pomoći klubu — rekao nam je Jambra.

Jambrušić od prvog dana priprema trenira s mladom momčadi Koprivnice.

— Istina je da smo mlada ekipa i možda nedostaju jedan ili dva igrača na određenim pozicijama kako bismo bili još bolji i kako neki igrači ne bi morali ‘krpati’ pozicije na kojima inače ne igraju. U principu, ako dovedemo još jednog stopera, bit će to jako dobra ekipa. Trenerove ideje usvajaju se jako dobro, a posljednje pripremne utakmice pokazale su da momčad dobiva svoje konture, ima glavu i rep. Znamo se braniti, znamo stajati na terenu, ali još uvijek imamo “dječjih bolesti”. Ako se toga riješimo, možemo biti jako dobri u Trećoj ligi — objasnio nam je bivši igrač, između ostalih, Slaven Belupa i Međimurja.

Već nekoliko godina uz momčad Koprivnice vežu se epiteti mladi i talentirani, ali rijetko koji igrač iskoči i ode prema Prvoj i Drugoj ligi.

— Definitivno i u trenutnom kadru ima nekoliko dobrih i talentiranih igrača, ali su oni u ovom trenutku samo to. Imaju kvalitetu, ali moraju još puno napredovati u svojoj igri kako bi u cjelini postali dobri igrači. Moraju shvatiti da nogomet nije samo dribling i šut, već i obrana, duel, šprint… Kada to shvate onda imaju šanse postati igrači za više rangove — realan je Jambra.

Jambra u zelenom dresu. Snimio Luka Šarlija.

Momčad Koprivnice ovoga je ljeta preuzeo Josip Omrčen-Čeko za kojeg Jambrušić ima riječi hvale.

— Treninzi su zaista profesionalni. Treniramo na nivou Prve lige, a prvoligaški je i odnos. Od pripreme treninga i utakmica do pojašnjenja treninga i same njegove zanimljivosti. Smatram da nitko neće imati problema s prelaskom iz Treće lige u Prvu, naravno ako će igrači nastaviti slušati trenera i upijati njegove savjete i na svakom treningu davati svoj maksimum — rekao nam je napadač Koprivnice.

Jambrušić se nije htio upustiti u prognoze kako će Koprivnica proći u novoj sezoni Treće hrvatske nogometne lige jer, kako je i sam rekao, ne poznaje dovoljno natjecanje. Ipak, vjeruje da Zeleni neće ponovno u borbu za opstanak.

— Ako ćemo imati pristup iz nekoliko posljednjih prijateljskih utakmica onda će sve biti OK. Možda je preambiciozno govoriti o borbi za vrh, ali mi si moramo postaviti visoko ciljeve jer, ako si prošao Školu nogometa Slaven Belupa i sve te godine imaš 10 aktivnosti tjedno, onda moraš ulaziti u utakmice s gardom pobjednika u Trećoj ligi. Moje mišljenje je da moramo gledati prema vrhu zato što ni jedan mladi nogometaš neće postati pravi igrač ako će se boriti za opstanak — zaključio je Jambrušić.

Popularni Jambra o svojem učinku u novoj sezoni nije htio govoriti. Rekao je da će pomoći svojoj momčadi pristupom jer smatra da ako mladi igrač vidi njega kako daje maksimum da će i on podići razinu svog zalaganja. Kaže, od 10 do 15 golova u polusezoni bi ga zadovoljilo, a hoće li to biti tako ili ne, vrijeme će pokazati. Jedno je sigurno, napadač Koprivnice nosit će svoju momčad pristupom i angažmanom, a mladi igrači koprivničkog trećeligaša moći će puno toga dobroga naučiti od Jambrušića.

zatvori