Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Imamo novog Kraljevskog i Plemenitaškog kuhara

Na ovogodišnjem 12. po redu Renesansnom festivalu proglašen je novi Kraljevski kuhar. Titulu je ovaj puta osvojio šef kuhinje restorana Domino iz Dramlja Dragan Visković.

Za ovu se prestižnu titulu do sada natjecao četiri puta, a u dva navrata bio je nadomak pobjede osvojivši druga mjesta.

— Moja upornost konačno se isplatila i jako sam sretan što sam uspio pobijediti prošlogodišnjeg pobjednika Marinka Jurešića. Obožavam sudjelovati u renesansnom natjecanju, mada je uz krušne peći i otvorena ognjišta poprilično vruće. Veliki nam je izazov pripremati jela po srednjovjekovnim receptima koja se inače rijetko nalaze na našim jelovnicima, bez ikakvih suvremenih pomagala, jer tu doista do izražaja dolazi naša kreativnost i snalažljivost — govori Dragan Visković.

Uz pomoć Jasne Visković osvojio je probirljiva nepca hrvatskih kulinarskih akademika i kralja Ludovika I. Anžuvinca na međunarodnom natjecanju kuhara koje se već četiri godine odvija na Renesansnom festivalu.

Nagrade za drugo i treće mjesto osvojili su Marinko Jurešić uz pomoćnika Zdenka Jurešića iz Umaga te Dražen Šafar i Zoran Putniković iz Orahovice. I oni su priredili vrhunske delicije od divljači, raznih kaša, kopriva i voća.

Na natjecanju je sudjelovalo 20 vrsnih kuhara iz Hrvatske i Češke. Njima su se pridružili i kuhari amateri u natjecanju za titulu Plemenitaškog kuhara koju su ponijeli Stjepan Vrhovec i Miljenko Jagodić.

zatvori