Četvrtak, 28. ožujka 2024.

KNJIŽNICA – VIDEOTEKA Što Koprivničanci najviše gledaju ovoga ljeta

Davno je to bilo kada smo ulazili u videoteke i divili se šarenilu VHS i DVD kutija koje su nas privlačile. Ovo digitalno doba eliminiralo je potrebu za posuđivanjem filmova. Sada je dovoljno nekoliko klikova kako bismo došli do željenog sadržaja. Ipak, potreba za ulaskom u prostoriju i fizičkim biranjem filmskog sadržaja i dalje je ostala. Srećom, knjižnica se razvila u multimedijalni centar i tako ispunila želje naših sugrađana za posuđivanjem filmova.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” tako i ovoga ljeta svojim korisnicima nudi obilje filmskog sadržaja. Da to oni i koriste, ponovno nam, kao i za knjige, dokazuje popis najposuđivanijih i najtraženijih filmova.

Tako je najtraženiji film u našoj knjižnici Inferno redatelja Rona Howarda. Riječ je o uzbuljivoj akcijskoj avanturi snimljenoj po istoimenom romanu Dana Browna. Uz ovu akcijsku avanturu, najpopularniji su drama Pakao na horizontu redatelja Petera Berga te znanstveno-fantastični triler Lucy redatelja Luca Bessona.

Osim hollywoodske, Koprivničanci vole i europske filmove. Jedan od primjera za to je francuska romantična komedija On + Ona redatelja Clauda Leloucha, također na listi najtraženijih. Potom slijedi biografska drama Čudo s Hudsona redatelja Clinta Eastwooda.

Na popisu najtraženijih filmova našao se i dramsko-kriminalistički-misterij Djevojka u vlaku redatelja Tatea Taylora. Riječ je o još jednom filmu snimljenom po romanu spisateljice Paule Hawkins. O tom smo romanu već pisali u članku o najčitanijim knjigama ovog ljeta.

Filmove ne posuđuju samo odrasli već i koprivnički mališani. Tako su neki od najtraženijih animiranih filmova Medo sa sjevera, Potraga za Dorom i Tajni život ljubimaca.

zatvori