Četvrtak, 25. travnja 2024.
Home Featured KARLO I VIKTORIJA MEDVARIĆ Brat i sestra pred kojima je svijetla glazbena budućnost

KARLO I VIKTORIJA MEDVARIĆ Brat i sestra pred kojima je svijetla glazbena budućnost

0
KARLO I VIKTORIJA MEDVARIĆ Brat i sestra pred kojima je svijetla glazbena budućnost
Karlo i Viktorija Medvarić. Foto: privatna arhiva.
Viktorija i Karlo Medvarić mladi su Koprivničanci koji se mogu pohvaliti brojnim uspješnim glazbenim podvizima. Viktorija je već s 18 godina snimila pjesmu, dok je Karlo kao 16-godišnjak osnovao prvi bend s prijateljima iz škole.

Iako trenutno studiraju u Zagrebu, paralelno se bave glazbom koju obožavaju. Još u osnovnoj školi zajedno su krenuli na poduke iz klavira. Dok se Viktoriji svidio taj instrument, Karla je ipak više privlačila tatina gitara.

— Interes za glazbu sam dobio od tate. Imao je neku gitaru koja je samo stajala u kutu sobe pa sam je jednog dana uzeo i probao nešto odsvirati. Kako je gitara imala samo tri žice, nije išlo glatko, ali sam imao strpljenja. Prva pjesma koju sam naučio svirati bila je Kondorov let — priča nam Karlo.

Iako nije oduvijek željela biti pjevačica, Viktorija nam govori kako je i njoj tata pripomogao da shvati čime se želi baviti.

— Ideja da primim mikrofon u ruke probudila se tek kada sam vidjela film o Mariah Carey na televiziji. Bila sam u osnovnoj školi tada, tata mi je kupio neki žičani mikrofon za djecu, ali to nije bilo bitno. Ja sam samo zamišljala kako ću jednog dana biti na pozornici s uperenim reflektorima i nevjerojatnim osjećajem veselja.

I zaista je primila mikrofon u ruke. Najprije je zajedno s bratom snimila nekoliko obrada stranih pjesama u RHS studiju u Koprivnici. Kako kaže, stavili su ih na YouTube ne očekujući ništa. Međutim, javio im se skladatelj Marko Tomasović koji joj je predložio da snimi pjesmu.

— Prvo nisam tome pridavala pažnju niti shvatila tu ponudu ozbiljno, dok nisam istražila da je skladao za cijelu hrvatsku estradu i da se u njegovom opusu pojavljuju velika glazbena imena poput Tereze Kesovije, Danijele Martinović, Severine i Maje Šuput.

2013. godine snimila je svoju prvu pjesmu “Nek ti s drugom bude sretnije”, a nakon toga je u suradnji s Markom i Borisom Đurđevićem iz Colonije snimila još tri.

Karlov glazbeni put bio je malo drugačiji. Dvije je godine svirao kontru u Društvu izvornog folklora Koprivnički Ivanec, a po odlasku u Zagreb osnovao je novi bend u kojem svira gitaru. Ima 21 godinu te trenutno studira strojarstvo na zagrebačkom FSB-u, a sve ga više zanima i sam proces nastajanja glazbe.

— Više sam vremena posvetio autorskom radu i učenju glazbene produkcije. Seka i ja tamo imamo kućni studio pa stalno nešto sviramo i snimamo.

Viktorija pak studira kemiju na PMF-u, ali od pjevanja ne namjerava odustati.

— Najviše želim da Karlo i ja svoje znanje o glazbi udružimo. Mislim da za mene nema talentiranije osobe od njega. Ono što on sklada i glazba kakvu on radi je nešto što ja želim otpjevati. To još nitko ne zna i za sada su te trake u ladici i čekaju pravi trenutak.

zatvori