Srijeda, 27. ožujka 2024.

Hrvačice i hrvači Podravke osvojili preko stotinu medalja u osam mjeseci

Iza Hrvačkog kluba Podravka vrlo je uspješna polusezona u kojoj su ostvareni mnogobrojni odlični uspjesi. U prvih osam mjeseci, hrvačice i hrvači Podravke nastupili su na ukupno dvadeset i četiri natjecanja uključujući službena prvenstva Hrvatske, nastupe za reprezentaciju i nastupe na međunarodnim turnirima.

Naši su hrvači za to vrijeme osvojili čak 102 medalje, od čega 32 zlata, 24 srebra i 46 bronci, dok ih je 26 bilo blizu medalji osvojivši peta mjesta u svojim kategorijama.

Što se tiče samo međunarodnih natjecanja, Podravkaši su sudjelovali na ukupno 11 međunarodnih turnira; sedam u Hrvatskoj te po jedan nastup u Slovačkoj, Češkoj, Austriji i Mađarskoj. Čak 158 naših natjecatelja u Koprivnicu se vratilo s 84 medalje, od toga 26 zlata, 17 srebra i 41 broncu, dok se njih 19 plasiralo na peta mjesta.

Hrvački klub Podravka predstavio se i na šest prvenstava Hrvatske, u kategorijama za mlađe i starije dječake, kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Ukupno je nastupilo 27 hrvača Podravke, a osvojili su 15 medalja, od toga 6 zlatnih, 5 srebrnih i 4 brončanih, dok je korak do medalje odnosno peta mjesta u svojim kategorijama zauzelo njih petero.

Prvacima Hrvatske postali su Ivan Lončarić u uzrastu seniora, Alen Fodor u uzrastu mlađih seniora (U-23) i u uzrastu juniora, te Filip Verčević, Valent Delimar i Stjepan Šimunić u uzrastu starijih dječaka.

Uz silne osvojene medalje naši hrvači izborili su i nastupe u reprezentaciji. Valentina Belušić upisala je četiri kadetska nastupa i to dva puta u Mađarskoj, Slovačkoj i Austriji dok je nastup sezone ostvarila u Sarajevu na Prvenstvu Europe za kadetkinje. Na međunarodnim turnirima Valentina je osvojila dva srebra i broncu, a na Prvenstvu Europe s jednim porazom bila je osamnaesta.

Ivan Lončarić nastupio je za seniorsku reprezentaciju Hrvatske na UWW “Grand PRIX Zagreb 2017” gdje je bio peti, dok su preostala dva nastupa ostvarili Alen Fodor nastupajući za juniore u Austriji gdje je bio šesti, te Filip Verčević i Valent Delimar na Prvenstvu Europe za uzraste starijih dječaka u Beogradu.

Valent Delimar s jednim porazom u kategoriji do 47 kilograma bio je trideseti dok je odličan rezultat postigao Filip Verčević u kategoriji do 53 kilograma u kojoj se plasirao na odlično sedmo mjesto. Zahvaljujući tom rezultatu Filip je ušao u Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija Hrvatskog olimpijskog odbora.

Treba spomenuti i da je Valentina Belušić proglašena najperspektivnijom sportašicom Koprivničko-križevačke županije i grada Koprivnice za postignute rezultate u 2016. godini, dok su Ivan Lončarić, Alen Fodor i Filip Verčević bili u nominacijama za izbor najboljih i najperspektivnijih sportaša.

Klub je po 14. put bio i odličan organizator jednog natjecanja. Naime, već tradicionalno prve subote u ožujku organiziran je Međunarodni turnir grada Koprivnice “Zlatni pijetao” na kojemu je ove godine nastupilo ukupno 315 hrvačica i hrvača iz šest europskih zemalja.

Nastavak sezone slijedi početkom rujna. Prvo je na rasporedu nastup u Slatini na Međunarodnom turniru za uzraste djevojčica i dječaka. Slijede službena Prvenstva Hrvatske u slobodom stilu za mlađe i starije djevojčice i dječake, dok će oni stariji, kadeti, juniori i seniori svoja prvenstva imati tijekom listopada.

zatvori