Petak, 19. travnja 2024.

Koprivničkim učenicima s teškoćama u razvoju i iduće školske godine pomoćnici u nastavi

Grad Koprivnica nastavlja s provedbom projekta Odjek. Treću godinu za redom osigurat će pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Od 28-ero učenika troje ih je u Nemčiću Gostovinskom, po šest u Braći Radić i Đuri Esteru te 13 u Centru Podravsko sunce. Svaki od njih dobit će svog pomoćnika u nastavi, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić ocijenivši:

Snimio Marko Posavec.

– Moram reći ispred Gradske uprave da nas izuzetno veseli i da smo ponosni i da na ovaj način potičemo jednakost i izražavamo solidarnost jer i na taj način omogućavamo onima koji – nažalost, zbog zdravstvenih razloga nemaju jednake mogućnosti za osobni napredak i rast, da ulove taj jedan korak i da im olakšamo njihovo školovanje i napredak.

Projekt odjek i dosad je pokazao dobre rezultate zbog čega su odgovorni odlučili nastaviti ga:

– Ponosni smo na ovaj projekt, ponosni smo na odjeke našeg projekta zvanog Odjek! Veliko je zadovoljstvo i asistenata i djece, i roditelja i nastavnika i nastavnica koji s njima rade u školama. Zato smo odlučili da je ovaj projekt nužan ovom gradu i da mora ići dalje.

Novo izdanje Odjeka trajat će četiri godine. Troškovi angažiranja 28 pomoćnika u nastavi koštat će 6,4 milijuna kuna. 85% potrebnog novca podmiruje Ministarstvo znanosti iz sredstava Europskog socijalnog fonda, a ostalih 15% platit će Grad iz svog proračuna.

Spomenimo i da je koprivnički projekt prošao administrativne provjere, a konačna odluka trebala bi biti objavljena do kraja ovog mjeseca.

zatvori