Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: TREĆA POBJEDA U NIZU Nezaustavljivi Ivanovski i spektakularan autogol dovoljni za nova tri boda Farmaceuta

Nogometaši Slaven Belupa upisali su treću pobjedu u nizu! U četvrtom kolu Prve hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu svladali su vinkovačku Cibaliju rezultatom 2:1, a susret je odlučio gotovo nevjerojatan autogol bivšeg Farmaceuta Špire Peričića. Valja istaknuti i nezaustavljivog Makedonca Mirka Ivanovskog koji je treću utakmicu u nizu postigao pogodak.

Trener Farmaceuta Željko Kopić, zadovoljan prezentacijama svojih igrača u utakmicama protiv Lokomotive i Intera, nije napravio niti jednu promjenu u prvih 11 u odnosu na susret u Zaprešiću. Po prvi puta, nakon povratka u Slaven Belupo, svoje mjesto na klupi je pronašao Pero Pejić.

Nogometaši koprivničkog prvoligaša od prve minute zagospodarili su terenom. Cibalia je bila stisnuta u svoju polovicu i nije ozbiljnije prijetila. Prvu pravu priliku vidjeli smo u sedmoj minuti kada je Purić odlično prošao po desnom boku i centrirao, a odličan volej Bouadle golman gostiju Brkić odbio u korner.

Uslijedilo je razdoblje u kojem su Slavenaši prijetili skokovima nakon kornera. Pokušavali su Vidović, Katić i Međimorec, ali su gostujući igrači uspjeli sačuvati mrežu netaknutom. Slaven Belupo je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u 18 minuti kada je Ivanovski povukao brzi kontru i uposlio Bouadlu. Francuz je snažno pucao s otprilike osam metara, ali je golman Brkić odlično obranio i poslao loptu u korner.

Smirila se utakmica nakon te šanse. Slaven je dominirao, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golu gostiju koji su u prvih 45 minuta imali tek dva udarca prema vratima Farmaceuta. Jednog je vratar Marković lagano ukrotio, dok je drugi završio visoko iznad pomoćne mreže.

Kopić je već na poluvremenu posegnuo za novim/starim napadačem. Umjesto Vidovića ušao je Pero Pejić. Slaven je na najbolji mogući način otvorio drugo poluvrijeme. Odličnu asistenciju Trebotića savršeno je iza obrane gostiju primio Ivanovski i lijepim lobom postigao pogodak za 1:0.

U tom trenutku učinilo se kao da je pitanje samo kojom će razlikom rezultat završiti, ali dogodilo se upravo suprotno. Gosti su počeli prijetiti, a nakon nekoliko prilika koje su spasili vratar Marković i uža obrana, došli su i do izjednačenja. U 70. minuti Pervan je zabio za 1:1 jedanaesterca kojeg je prethodno Musa napravio na Štrkalju.

Osam minuta kasnije Slaven je ponovno došao u vodstvo – i to kako! Katić je centrirao u šesnaesterac gostiju, golman Brkić je izletio na loptu i ‘boksao’ ju, ali direktno u glavu bivšeg igrača Slaven Belupa Peričića od kojeg se odbila u gol. Zaista, nesvakidašnji pogodak.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, dapače gosti, osim jednog slabašnog udarca, nisu uspjeli opasnije zaprijetiti. Novom pobjedom, trećom u nizu, Slaven je došao do devetog boda koliko ima i, uz utakmicu manje, prvoplasirana Rijeka. Farmaceutima slijede dva teška gostovanja. Prvo će u petak s početkom u 21 sat gostovati u Splitu kod Hajduka, a tjedan dana kasnije na rasporedu je utakmicu u Zagrebu protiv Dinama.

ČETVRTO KOLO PRVE HNL:

SLAVEN BELUPO – Cibalia 2:1 (0:0)

Koprivnica, Gradski stadion, 05.08.2017. Gledatelja: 794.

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Marković – Katić, Musa, Međimorec – Purić, Vidović (od 45. Pejić), Telushi, Vrljičak – Trebotić, Ivanovski (od 85. Bistrović), Bouadla (od 64. Tatar). Trener: Željko Kopić.

CIBALIA: (4-2-3-1): Brkić – Karamarko, Zgrablić, Peričić, Čuljak – Filipović, Plum – Kordić (od 89. Oršolić), Pervan (od 79. Vitaić), Galić (od 82. Dabro) – Štrkalj. Trener: Mladen Bartolović.

Strijelci: 1:0 Ivanovski 48′, 1:1 Pervan 70′, 2:1 Peričić a.g. 78′

Žuti kartoni: Purić 27′, Musa 70′ (Slaven Belupo); Štrkalj 20′, Filipović 24′ (Cibalia)

Crveni kartoni: –

zatvori