Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Sinoćnje nevrijeme rušilo stabla i dizalo krovove, ozlijeđena jedna osoba

Nevrijeme koje je jučer poharalo Istru i unutrašnjost Hrvatske došlo je i do naše županije. No, načelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić jutros nam je rekao da kiša i jak vjetar u Koprivnici i okolici nisu načinili veliku štetu.

Nažalost, u izletničkom naselju Šoderica drvo koje se odlomilo ozlijedilo je ženu, no o kakvim je ozljedama riječ, od nadležnih još nismo uspjeli doznati.

U koprivničkoj Svilarskoj ulici vjetar je digao krovište, a Centar 112 primio je i nekoliko dojava o oštećenju električnih vodova uslijed rušenja grana i drveća.

Kako se nevrijeme širilo, stizale su dojave i o srušenom drveću i na području Križevaca te Đurđevca.

– Danas ujutro smo imali još dvije dojave. U 7 sati je telefonski kabl pao na kuću u Koprivnici, a u Molvama se na cestu srušilo stablo. No, u svakom slučaju, prema drugim krajevima, ovo je zanemarivo – rekao je Dravi.info Ivan Kramarić.

Kramarić napominje i da je Stožer za zaštitu i spašavanje Koprivničko-križevačke županije spreman i za nepovoljne vremenske uvjete koji su najavljeni za ovaj vikend.

– Stožer se angažira kada su barem dvije općine zahvaćene nevremenom, a ovdje se vidi da je išlo po čitavoj županiji. U kontaktu smo s načelnikom Stožera Ratimirom Ljubićem i jasna stvar da ćemo angažirati snage ako će biti potrebno. Sinoćnje štete sanirale su službe elektre i pošte, a po prvi puta u našem kraju imamo i slučaj ozljeđivanja osobe uslijed nevremena – rekao je.

Pohvaliti treba, kaže Kramarić, i građane koji, u ovakvim situacijama uvijek zovu, pa Centar 112 o svakom slučaju ima barem dvije do tri dojave.

– To dokazuje da građani vode brigu jedan o drugome što je uistinu za pohvaliti. A županijski Centar 112 radi 365 dana od 0-24 u godini, stojimo im na raspolaganju i drago nam je da ljudi zovu i da imamo realnu sliku o svakom događaju – zaključio je.

zatvori