Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Počelo je asfaltiranje Ratarske, uređuje se staza na Lenišću

Stanovnici Ratarske ulice u koprivničkom prigradskom naselju Starigradu konačno dolaze na svoje.

Naime, nakon više desetaka godina čekanja, 800-ak metara duga prometnica u toj ulici konačno će dobiti standard uobičajen u Koprivnici. Upravo je danas počelo asfaltiranje prvog sloja, a završni će biti povučen idući tjedan nakon Velike Gospe.

Potom će uslijediti i uređenje bankina i kolnih prilaza. Da je riječ o važnom potezu za tamošnje stanovnike, svjesni su i u Gradskoj upravi koja je za radove osigurala oko milijun kuna.

Sam gradonačelnik Mišel Jakšić danas je obišao gradilište, nakon čega nam je rekao:

– Ratarska je najveća ulica u Starigradu s najviše kućanstava koja je do sad bila bez asfalta. Kao što smo i rekli cilj nam je u naredne četiri godine podizati komunalni infrasturkturni standard da možemo reći da su sve ulice u građevinskoj zoni grada Koprivnice asfaltirane. Ovo su koraci u tom smjeru u kojemu smo si zadali da idemo.

Ustupio Grad Koprivnica.

Gradonačelnik je jučer obišao i gradilište na Lenišću, gdje Grad gradi i uređuje stazu koju su u skladu sa životnim potrebama utabali sami građani.

– Tamo nam se dogodila, kako sam već nekoliko puta parafrazirao, snaga naroda. Ljudi su sami od sebe napravili pješačku stazu. Mi smo u suradnji s Mjesnim odborom i građanima Lenišća odlučili toj zoni dati jedan novi štih, izgraditi novu pješačku stazu koja će podići vizuru tog dijela Lenišća. Koristit će svima koji idu prema Gimnaziji, bolnici, trgovačkom centru i policiji, a podići će i sigurnost djece na njihovom putu prema školi Braća Radić.

U uređenje staze, cvjetnih rundela i rasvjete, Grad ulaže 485.000 kuna. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja mjeseca, no hoće li tako i biti, nije izvjesno:

– Znate i sami da ovog ljeta imamo vrlo zanimljivu situaciju s hrvatskim građevinskim sektorom. Moram reći da nam radovi jedino ne kasne tamo gdje radi naš Koming.

Izvor: koprivnica.hr

Tako nije sigurno ni da će radovi u Ulici hrvatske državnosti biti gotovi do kraja ovog mjeseca. Rok je već uvelike probijen, a Gradskoj upravi preostaje jedino strpljivo čekati i potom naplatiti dodatne kaznene penale.

– Već sam nekoliko puta rekao da sam ponosan i s 2016. godinom u kojoj smo, nakon deset godina, premašili 15 milijuna kuna uloženih u komunalnu infrastrukturu. Ove godine smo tu ljestvicu postavili još optimističnije i uvjeren sam da ćemo veliku većinu onoga što smo si zacrtali i uspjeti završiti ove godine. Ono što eventualno nećemo, imamo sve spremno da s radovima počnemo u 2018. godini, čim nam dozvole vremenske prilike. Koprivnica definitivno ulazi u period u kojem ćemo napraviti, usudio bi se reći, ‘infrastrukturni boom’. Odnosno, uvjeren sam da ćemo za četiri godine s infrastrukturom doći do onog nivoa koji građani Koprivnice zaslužuju – zaključio je Jakšić.

zatvori