Petak, 19. travnja 2024.

FOTO ‘Naši anđeli’ ljetne praznike proveli u igri i druženju

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ‘Latice’ završila je s ljetnim radionicama mlađeg kluba ‘Naši anđeli’.

Zahvaljujući projektu “I mi želimo sretno djetinjstvo” namijenjenom za rehabilitaciju i habilitaciju djece s teškoćama u razvoju školske dobi, radionice su održavane tri puta tjedno.

Za djecu polaznike Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce završetkom polugodišta i školske godine, odnosno za vrijeme praznika, prestaju i aktivnosti. Tako su se zahvaljujući projektu aktivnosti nastavile i kroz ljeto.

U radionicama je sudjelovalo petnaestero djece s teškoćama u razvoju raznih dijagnoza, od toga sedmero u kolicima. Zahvaljujući voditeljicama Antoniji Priliki i Sandri Gašparić mališani su se kroz igru, crtanje i bojanje uključili i u izradu ukrasa za kosu, ogrlica, narukvica, ukrasnih tepiha, ženskih torbi, oslikavanja majica, šivanje ukrasnih vrećica za staklenke.

Voditeljicama su pomagali i volonteri Udruge Kopriva – Volonterskog centra Koprivnica, a terapeut Antonijo provodio je aktivnosti razgibavanja prema individualnim potrebama i mogućnostima djece.

Radionice su završili druženjem djece, roditelja, voditeljica, terapeuta i volontera uz domjenak. Razmjenjivali su i iskustva stečena kroz projekt, koji je financiran iz proračuna grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Vrijedno je spomenuti da će se on nastaviti i za vrijeme zimskih praznika.

 

zatvori