Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO Javili su nam se naši vatrogasci iz Dalmacije: Vatra je došla nadomak kuća, no za sad, hvala Bogu, nemamo problema

Podravsko-prigorski vatrogasci od noćas ponovo gase požare u Dalmaciji. Na izvanrednu dislokaciju u Kistanje stigli su po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske, Koprivničanca Slavka Tucakovića.

Na požarište u zaselak s tek nekoliko stanovnika nadomak Kistanja stigli su noćas u dva sata i odmah počeli gasiti. Rekao je to Dravi.info zapovjednik naših dislociranih vatrogasaca, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić, te na pitanje kakvih je razmjera požar oko Krke odgovorio:

– Ja to ne mogu reći jer nisam vidio cijeli požar. Gori na hrpu mjesta ovdje oko Kistanja. Mi smo vidjeli samo jedan manji segment. U noći, kad smo došli, vidjelo se da je riječ o dosta velikom požaru. Nismo imali nikakvih problema. Tehnika je dobra. Ljudi su dobri, mladi, zdravi, jaki i za sad, hvala Bogu, nemamo nikakvih problema.

Naši su vatrogasci uspješno ugasili požar i sad ga, kaže nam Markešić, drže pod kontrolom:

– Osiguravamo požarište koje smo noćas ugasili. Došlo je nadomak kuća, negdje na stotinjak metara pa osiguravamo da požar doista ne dođe do kuća. I čekamo… nadamo se nekoj smjeni i odmoru tu u mjesnoj školi u Kistanju.

Koliko će dugo ostati na ovoj izvanrednoj dislokaciji?

– Službena informacija je sedam dana. To je u jedno najviše koliko se može ostati, no nadamo se da neće biti toliko. Nadamo se da se vidimo za dva, tri dana.

Na gašenje požara na području Roškog slapa u sklopu Nacionalnog parka Krka otišlo je devet profesionalnih vatrogasaca iz sve tri ovdašnje Javne vatrogasne postrojbe – iz Koprivnice, Križevaca i Đurđevca te još 20 dobrovoljnih iz lokalnih DVD-a.

S koprivničkog područja u Kistanje su otišla po dvojica vatrogasaca iz Rasinje i Selnice Podravske te po jedan iz Bakovčica, Jagnjedovca, Peteranca, Štaglinca i Koprivnice.

Vrijedno je spomenuti da je našim vatrogascima od dobivanja zapovijedi trebalo tek nešto više od dva sata da krenu na put.

zatvori