Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO Farmaceuti preokrenuli vodstvo Rudeša, a zatim u posljednjoj minuti s dva igrača više izgubili tri boda

Nogometaši Slaven Belupa izgubili su gotovo nemoguće protiv Rudeša u sedmom kolu Prve hrvatske nogometne lige. Nakon što su gubili u prvom poluvremenu s 0:1 preokrenuli su rezultat, a zatim u posljednjim trenucima utakmice ispustili vodstvo s čak dva igrača više. Rezultat je bio 2:2.

U odnosu na prošlu utakmicu trener Željko Kopić napravio je samo jednu promjenu. Ponovno je nakon odrađenog crvenog kartona mjesto u početnih 11 pronašao Vinko Međimorec.

U prvom poluvremenu vidjeli smo najlošiju igru Farmaceute ove sezone. Bez šanse i bez prave igre Slavenaši nisu izgledali kao momčad iz prvih šest kola. Rudeš je ponuđeno u prvih 45 minuta i iskoristio. U 29. minuti bivši igrač Slaven Belupa Tomislav Havojić pogodio je za vodstvo 0:1. Nakon ubačaja se na pravome mjestu našao Tomislav Havojić i iz blizine je zakucao u mrežu za vodstvo gostiju.

Minimalnim vodstvom gostiju je i završilo prvo poluvrijeme, a već na startu drugog trener Farmaceuta Željko Kopić odlučio se za promjenu sustava. Umjesto Međimorca ušao je Kendeš, a Slaven je zaigrao u sustavu 4-3-3.

Urodilo je to plodom jer je koprivnički prvoligaš preokrenuo rezultat, a u tome su mu uvelike pomogli i gosti koji su zaradili  dva crvena kartona. Prvi je dobio 56. vratar Picak nakon što je igrao rukom izvan 16 metara, a drugi je u 63. dobio Glauder nakon povlačenja igrača u izglednoj prilici.

Slaven je preokrenuo pogocima u 50. i 60. minuti. Prvi je zabio Pejić. Vidović je na brzinu izveo udarac iz kuta, a Trebotić je ubacio u kazneni prostor gdje je Pero Pejić glavom pogodio gredu od koje se lopta odbila u gol. Drugi je pak postigao Ivanovski. Vidović je oduzeo loptu na suparničkoj polovici i uposlio Kendeša koji je probio desni bok te idealno uposlio Mirka Ivanovskog koji je glavom na drugoj vratnici zakucao loptu u mrežu.

Činilo se u tim trenucima da nema nikakve šanse da Slaven izgubi tri boda s dva igrača više, ali to se dogodilo. U sudačkoj nadoknadi Havojić je krenuo prema golu Slavena, Marković je srušio svog kapetana Purića preko kojeg je pao vezni igrač Rudeša, a sudac Pejin pokazao je na bijelu točku. Havojić je bio siguran s bijele točke te je zabio za konačnih 2:2.

Ovim remijem Slaven je došao na 10 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola te je trenutno petoplasirana momčad prvenstva. U idućem kolu Farmaceuti će gostovati u Puli kod Istre.

SLAVEN BELUPO – RUDEŠ 2:2 (0:1)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja 581.

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Marković – Katić, Musa, Međimorec 5,5 (od 46. Kendeš ) – Purić, Vidović, Telushi (od 75. Bistrović), Vrljičak – Trebotić, Ivanovski – Pejić. TRENER: Željko Kopić.

RUDEŠ (4-1-4-1): Picak – Borevković, Mesarić, Glauder, Pavić – – Vuco – Havojić, Ivančić, Lulić (od 71. Aralica), Entrena (od 66. Turčin) – Perić-Komšić 6 (od 58. Čondrić ). TRENER: Inaki Alonso.

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac).

Pomoćnici: Pataki i Conjar. Četvrti: Bel. Delegat: Čalić.

Strijelci: 0:1 – Havojić (29), 1:1 – Pejić (50), 2:1 – Ivanovski (60), 2:2 Havojič (90)

Žuti kartoni: Međimorec (43 – povlačenje), Kendeš (59 – preoštar start), Ivanovski (76 – nesportsko ponašanje).

Crveni kartoni: Picak (56 – igranje rukom izvan kaznenog prostora), Glauder (63 – povlačenje suparnika u izglednoj situaciji za pogodak).

zatvori