Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Dobrovoljni vatrogasci dobili 40 tisuća kuna vrijednu opremu

Vatrogasna oprema vrijedna 40 tisuća kuna jučer je svečano predana dobrovoljnim vatrogasnim društvima na đurđevačkom području.

Opremu je nabavila Koprivničko-križevačka županija preko svoje Vatrogasne zajednice, a dobili su ju DVD-i Mičetinac, Suha Katalena, Sirova Katalena, Budrovac, Đurđevac, Severovci, Čepelovac i Sv. Ana. Riječ je o električnoj motornoj pumpi, dvjema motornim pumpama za ispumpavanje vode, četiri metlanice za šumske požare, 48 kompleta vatrogasnih radnih odijela, devet kaciga za gašenje šumskih požara, brentači za uvježbavanje najmlađih vatrogasaca, motornom puhaču za gašenje otvorenih požara te digitalnoj radio stanici.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.

Primopredaji su u ime Županije prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić. — Volimo se pohvaliti kako Županija ima najviše vatrogasaca na broj stanovnika, koji su se već mnogo puta iskazali u kriznim situacijama, poput nedavnih gašenja požara na hrvatskoj obali. Naša organiziranost, opremljenost i spremnost na pomoć može biti primjer drugim županijama. Ponosan sam na naše vatrogasce, iskreno im zahvaljujem na svemu što čine te im želim mnogo uspjeha i sreće u daljnjem radu — poručio je župan.

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči vatrogascima je zaželio što manje intervencija, a u ime županijske Vatrogasne zajednice obratili su im se predsjednik Goran Matoničkin i zapovjednik Zvonimir Habijan koji su naglasili odličnu suradnju s javnim vatrogasnim postrojbama, vatrogasnima zajednicama i DVD-ima. Također su istaknuli kako županijska Zajednica i Županija kontinuirano ulažu u nabavu vatrogasne opreme na sva tri požarna područja, koprivničkom, križevačkom i đurđevačkom.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.

Ispred JVP-a Đurđevac, Vatrogasne zajednice Grada Đurđevca i okupljenih DVD-a zahvale Županiji i županijskoj Zajednici uputio je v.d. ravnatelj-zapovjednik JVP-a Matija Markešić, naglasivši kako uvijek imaju razumijevanja za potrebe vatrogasaca.

Zapovjednik Habijan na kraju je posebno zahvalio DVD-ima na uključivanju u četiri izvanredne dislokacije u Dalmaciji, gdje su pokazali kako se na njih može računati u svakom trenutku te je najavio kako im slijedi peta smjena redovne dislokacije.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.
zatvori